VATRENE ULICE

DETALJI DRAME U ZAGREBU Razbojnik ulovljen na djelu pucao na radnika Čistoće i policiju: 'Gospon, tu je bila pucnjava. Kolegu su ranili u rame!'

 
Pucnjava u Zagrebu
 Goran Mehkek / CROPIX

- Što to radiš? - viknuo je djelatnik Čistoće Josip Smiljčić (34) muškarcu koji je upravo bio razbio suvozačko staklo na bijelom Land Roveru njemačkih oznaka parkiranom na Bukovačkoj cesti bb, ispred caffe bara "Kod Crnkovića".

Uslijedili su hici. Njih četiri-pet.

- U kafić su utrčali dečki iz "Čistoće". Jedan od njih je rekao: "Gospon, tu je bila pucnjava. Bum! Bum! Kolegu su ranili u rame! Uskoro se skupilo desetak djelatnika "Čistoće"! Ja te pucnjeve nisam ni čuo. Kad sam izišao vidio sam da mi je razbijeno suvozačko staklo na Land Roveru. Prvo sam pomislio da je to netko napravio jer mu je smetao auto. Ja sam svratio ovdje naći se s prijateljima nakon što sam bio kod liječnika i nisam tu pucnjavu ni čuo. Čekam sad policiju da dođe napraviti očevid. Međutim, vrlo brzo se tu počelo pričati da je taj na biciklu koji je pobjegao nakon pucnjave poznat u kvartu jer je prije oko otprilike mjesec dana izišao iz zatvora - ispričao nam je Sveto Bušić, vlasnik terenca čiju je krađu spriječio djelatnik "Čistoće".

Vlasnica lokala također nije čula pucnjavu, ali nam je ispričala:

- Dečki su upravo bili meni ostavili kante za biootpad. Razvozili su ih kamiončićem "Čistoće". Ja nisam ništa čula, ali vrlo brzo je došla policija i krenula je potraga.

Osim djelatnika "Čistoće" koji je sa svojim kolegom spriječio krađu "terenca" na Bukovačkoj, policiji, koja je kako smo neslužbeno doznali, u potrazi za bjeguncem uporabila i vatreno oružje, u brzom razrješavanju i privođenju počinitelja pomogao je i vlasnik jedne obiteljske kuće. U potrazi je, kako smo doznali, i bjegunac uzvratio paljbu hicima prema policiji i pobjegao u dvorište obiteljske kuće u Ulici Rebar.

FOTOGALERIJA: Razbojnik propucao čovjeka koji ga je zatekao u provali u auto

Ali, tada je sve za njega definitivno pošlo po zlu. Vlasnik kuće oborio ga je nokautom i praktički ga "isporučio" policiji. Tek se sada nakon uhićenja treba rasvijetliti je li Land Rover Svete Bušića bio slučajno izabrana meta ili se radilo o naručenoj krađi vozila minhenskih oznaka.

Zagrebačka policija je potvrdila događaj i navela da se zbio u 19.40 sati na Bukovačkoj bb. Službeno je priopćeno da su dvojica muškaraca uočila i pokušala spriječiti počinitelja tijekom provale u vozilo i da je počinitelj tom prilikom ranio jednog muškarca.

Josip Smiljčić je prevezen na Hitni kirurški prijem KBC Zagreb na obližnjem Rebru gdje je ustanovljeno da ima prostrjel iznad bradavice, da nije životno ugrožen, ali je smješten na Odjel intenzivne njege.

Policija o vatrenom okršaju

Zagrebačka Policijska uprava oko 22 sata je izdala priopćenje koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Danas, 27. siječnja oko 18.40 sati na Bukovačkoj cesti, prema do sad prikupljenim informacijama dvojica muškaraca uočila su počinitelja pri provali u vozilo. Jedan od njih krenuo je prema počinitelju kako bi ga spriječio u tome, nakon čega se provalnik dao u bijeg da bi, u trenutku kada ga je muškarac sustigao, iz vatrenog oružja ispalio hitac i ranio ga. U suradnji s građanima policijski su službenici na terenu brzo reagirali i u istom ga dijelu kvarta pronašli, uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Teško ozlijeđenom muškarcu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te je izvan životne opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 21:35