NALET U NOVOM ZAGREBU

DETALJI STRAŠNE NESREĆE PRED ZAGREBAČKOM 'MAMUTICOM' Razgovarali smo s ljudima čiji se Passat krivnjom vozača drugog auta zaletio u majku s bebom

Žena s djetetom kolateralna je žrtva nakon sudara dvaju osobnih vozila, a Passat se nastavio nekontrolirano kretati i popeo se na nogostup
 CROPIX

- Oni nisu niti vidjeli semafor. Tako su rekli. Doslovce smo letjeli kroz zrak. Suprug je pritiskao kočnice, ali uopće nisu reagirale. Zabili smo se u klupu na kojoj je bila žena s djetetom u kolicima. Vidjela sam da joj kost viri iz noge. Tu, eto tako, kost joj je virila iz noge. Daj Bože samo da ta žena i dijete budu dobro - rekla nam je u srijedu u poslijepodnevnim satima T. K.

Nju smo zatekli ispred Mamutice u Travnom gdje se sat i pol ranije dogodila bizarna prometna nesreća u kojoj su T. K. i njezin suprug Z. K. (65) sudjelovali, ali ne svojom krivnjom.

Dijete ispalo iz kolica

Naime, kako smo uspjeli rekonstruirati iz izjava očevidaca, na automobil koji je vozio Z. K. oko 14.40 sati naletio je bijeli VW Caddy u kojem su se nalazila dvojica mladića. Zbog udara se automobil supružnika nastavio nekontrolirano kretati te se popeo na nogostup ispred Mamutice i tamo udario ženu koja je s malim djetetom u kolicima pokraj sebe sjedila na drvenoj klupi.

Od udara je klupa potpuno zdrobljena, a nesretnoj je ženi automobil prikliještio nogu i nanio teške ozlijede. Dijete je, pak, od udara ispalo iz kolica, no prema prvim informacijama, navodno nije teško ozlijeđeno. Međutim, krajnja kvalifikacija ozljeda bit će poznata tek nakon što svoj nalaz daju i liječnici.

Z. K. i njegovu suprugu u srijedu smo zatekli na mjestu nesreće nakon što su kola Hitne pomoći već ranije pokupila sve ozlijeđene te ih prevezla u bolnicu.

- Što da vam kažem, udarili su me u lijevu stranu, oduzeli su nam prednost na raskrižju, prošli kroz crveno, i izgubio sam kontrolu nad autom - rekao nam je Z. K. koji je sat i pol ranije svojim Passatom suprugu vozio kući s terapije Kombolovom ulicom u smjeru juga.

Kada je pokušao proći kroz raskrižje s Ukrajinskom u Magovčevu ulicu, s njegove je lijeve strane velikom brzinom dojurio bijeli Caddy, koji se kretao Ukrajinskom u smjeru zapada, te mu se zabio u lijevi bok. Potpuno bez kontrole, Passat karavan počeo je vrludati cestom te se popeo na nogostup na jugoistočnoj strani raskrižja. Kolika je brzina i snaga bila u pitanju, vidljivo je iz toga što je pri penjanju na nogostup potpuno istrgnuo željezni stup iz betonskog ležišta.

FOTOGALERIJA: Automobil naletio na majku s djetetom

Moguće je da je taj stup ipak usporio Passat te spasio majku i dijete, ali i druge ljude koji su sjedili na klupicama ispred Mamutice. Naime, izvjesno je kako bi, da nije udario u stup, Passat još puno većom brzinom naletio na blok klupica te ih najvjerojatnije raznio, uključujući i sve one koji su sjedili na njima.

Jauci nakon udarca

- Čula sam tresak, a kada sam podignula glavu, vidjela sam kako automobil juri prema klupicama. Nakon udarca čula sam jauke i ubrzo je stigla Hitna - ispričala nam je žena koja je iz obližnjeg kioska sve promatrala kao u nekom horor filmu.

Mladići koju su prema svemu sudeći skrivili nesreću, u srijedu su također bili na mjestu događaja, a pokraj Caddyja u kojem su sjedili dežurao je policajac.

Nakon provedenog očevida policija će pokrenuti kriminalističko istraživanje u kojem treba provjeriti i je li tko od sudionika bio pod utjecajem alkohola ili opijata. U sljedeća 24 sata trebalo bi se znati tko će prema zaključcima istrage biti osumnjičen za nesreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:50