UŽAS U OKOLICI KUTINE

DETALJI TRAGEDIJE Doktori se bore za živote para koji se otrovao monoksidom u novom podstanarskom domu: 'Zbog prizora koji sam vidio, oblio me znoj'

 CROPIX

- Došao sam do kuće u nedjelju oko 14 sati vidjeti unose li stvari, jesu li se smjestili, a službeno useljenje trebalo je biti u ponedjeljak. Auto im je bio parkiran pokraj kuće u dvorištu. Osjetio sam da nešto nije u redu vidjevši da nitko ne otvara i da su vrata s unutarnje strane zaključana.

Na kraju sam provalio kroz prozor, ispričao je za Jutarnji list Marijan P.

- Zbog prizora koji sam tada vidio, oblio me znoj. Ležali su u nesvijesti, ali disali su. Odmah sam nazvao Hitnu pomoć, koja je stigla brzo. Odveli su ih u sisačku bolnicu i nadam se da će se oporaviti. Tko su oni? Ja ih ne poznajem. Bili su mi podstanari tek jedan dan - nastavio je Marijan P., vlasnik kuće u mjestu Husain nadomak Kutine u čijoj su kući, u besvjesnom stanju, pronađeni podstanari koji su se tek uselili.

Stigli iz Lipika

Riječ je o D. M. (46) s područja Lipika te njegovoj djevojci S. M. (35) iz sunjskog kraja, koji se nalaze u sisačkoj Općoj bolnici te su trenutno u životnoj opasnosti. Prema prvim informacijama, nesreći je kumovalo trovanje ugljičnim monoksidom, no točan uzrok tragedije zbog koje su dovedena u opasnost dva ljudska života doznat će se nakon dovršetka očevida te vještačenja izuzetih predmeta iz kuće.

Na upit jesu li mu se učinili sumnjivi, vlasnik kaže da nisu no nastavlja bez pojašnjenja: “Reći ću samo ovo, da sam se barem malo raspitao po selu, do tragedije ne bi došlo.”

Stanovnici Husaina još se nisu oporavili od slučaja mlade majke koja je sebe i dvoje djece odvela u smrt zapalivši auto u šumi prošle godine u listopadu, a od subote popodne ne prestaju prepričavati tragediju iz ulice Staro brdo, gdje je vlasnik kuće u zadnji čas spasio podstanare.

- Dobar dio subote oni su svojim Peugeotom, bjelovarskih registarskih oznaka, obilazili kuće u Husainu tražeći smještaj. I kod mene su bili jer su znali da iznajmljujem, ali moj im prostor nije odgovarao jer su željeli da bude potpuno namješten. Na kraju su otišli k susjedu Marijanu, čiji je dom, kako se kaže, tip-top, a naslijedio ga je od tetke. Kad ih je Marijan našao onesviještene u kući, nastala je strka. Navodno se s njima dogovorio da odu kupiti peć na drva i zato im je kucao. Došla je Hitna, policija je cijelu noć na ponedjeljak radila očevid u kući, pomogli su i vatrogasci - rekla nam je jedna od prvih susjeda na mjestu nesreće. Njoj se par, dodaje, činio normalan.

Dok je žena sjedila u automobilu, muškarac je obilazio kuće i tražio smještaj.

Istraga u tijeku

- Rekli su da hitno žele, još do mraka, pronaći smještaj, a to se moglo zaključiti i po njihovu automobilu koji je bio nakrcan stvarima. Završili su doslovno na ulici, a zašto su se naglo morali iseliti iz Brunkovca, ne znam. Nisam pitala - zaključila je mještanka i dodala da se u selu priča i da je riječ o pokušaju suicida, no policija o tome ne želi nagađati jer je istraga u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:40