DRAMA U LICI

DETALJI UŽASA U PITORESKNOM I MIRNOM LIČKOM SELU Izudarao ženu čekićem pa se pokušao objesiti u štaglju: 'Marica je bila sva krvava i zapomagala je'

 Robert Fajt / CROPIX

Mirno ličko mjestašce Stolac u nedjelju je bilo poprište velike obiteljske drame. Naime, nakon svađe koja je rano ujutro izbila između supružnika, 70-godišnji Joso R. čekićem je izudarao svoju ženu Maricu R. (64) u njihovoj obiteljskoj kući i teško je ozlijedio.

Kada je vidio što je učinio i pomislio na to što ga čeka, Joso se odlučio objesiti u obližnjem štaglju.

Krvava glava

Zahvaljujući brzoj reakciji Josina brata Bože i prvog susjeda Milana, Marica je na vrijeme prevezena u bolnicu, a Joso je na vrijeme skinut s užeta i spašen. Odvezen je u policijsku postaju u Senj i protiv njega je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci podnesena prijava za pokušaj ubojstva.

- Marica je vikala: ‘Božo! Božo!’ Otišao sam u dio gdje su oni bili. Moj brat ju je taman srušio na pod. Imala je okrvavljenu glavu, a njemu sam na jedvite jade oteo macolu iz ruke. Nakon toga je pobjegao prema štali. Krenuo sam za njim i vidio da si je stavio omču koju si je sam napravio. Htio se objesiti. Panično sam pozvao susjeda Milana u pomoć - ispričao je za Jutarnji list Božo, brat uhićenog muškarca.

Prvi susjed Milan Š., kojega su mještani Stolca proglasili spasiocem i junakom, čudi se čemu sve te pohvale jer je samo učinio svoju dužnost kao pravi susjed.

Lociran i uhićen

- Božo je došao po mene i rekao mi da se Joso objesio. Uzeo sam nož i krenuo s njim prema štali. Prerezao sam špagu o koju je visio. Zvao sam ga da ide u kuću, a on je samo vikao: ‘Nemojte me dirati. Pustite me’. Joso je otišao uz brdo. Dok sam ga skidao s omče, već je stigla Hitna pomoć i pomagala Marici koja je odvezena sa zamotanom glavom - opisao nam je susjed Milan Š.

Žena je hospitalizirana u teškom stanju, a bjegunac Joso brzo je lociran. Otkrili su ga, naime, tragovi u snijegu te je uhićen u obližnjem sjeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:32