3 GODINE I 10 MJESECI

Diler šokiran presudom: Što je ovo?! Kao da sam pobio pola grada!

Zadar, 121010.Zupanijski sud u Zadru. Zoran Vukcevic (44) osudjen je na 3. godine i 10 mjeseci zatvora zbog zlouporabe i preprodaje heroina i metadona.Foto : Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lučić / CROPIX

ZADAR - Zbog preprodaje 2,93 grama heroina i 7,43 grama heptanona, dugogodišnji zadarski ovisnik Zoran Vukčević (44), u utorak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na tri godine i deset mjeseci zatvora.

Sa 10 PVC smotoljaka heroina, Vukčević je uhićen u blizini zgrade u kojoj stanuje na Poluotoku, nakon čega je policajcima dragovoljno predao i heptanon pomiješan s cedevitom. Uhićen je nakon duže policijske prismotre u trenutku dok je kretao u susjednu ulicu.

- Što je ovo?! Kao da sam pobio pola grada – izjavio je Vukčević nakon što su ga policajci doveli iz pritvora u kojem se nalazi od 23. lipnja. Osim što ima 24-godišnji ovisnički staž, Vukčević iza sebe ima i 15 pravomoćnih presuda od čega šest za zloporabu opojnih droga.

Iako je tijekom obrane kazao kako je droga bila za njegovu upotrebu, u dokaznom je postupku, kako je kazala sutkinja Dijana Grancarić, nedvojbeno utvrđeno da je heroin i heptanon zbog načina pakiranja bio namijenjen za preprodaju. Tijekom suđenja vještakinja psihijatrijske struke dr. Vera Klarić kazala je kako je Vukčević dugogodišnji ovisnik koji je heroin prvi put uzeo prije 24 godine, te kako do danas nije bio u "postupku zadovoljavajuće apstinencije".

- On se nije izliječio 24 godine. U njegovom je slučaju riječ o poremećaju strukture ličnosti. Dugotrajno uzimanje droge dovelo je do poremećaja strukture ličnosti i otežanom upravljanju postupcima - rekla je dr. Klarić ocijenivši kako je Vukčević u vrijeme uhićenja bio smanjeno ubrojiv. Do pravomoćnosti presude produžen mu je pritvor te mu je izrečena obavezna mjera liječenja od ovisnosti do kraja izdražvanja kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:16