NAVIJAČKI NEREDI

DIREKTOR PARTIZANA TVRDI DA JE SVE OVO BIO PLAN STRANIH TAJNIH SLUŽBI 'Sad je sve jasno. Bio je to pokušaj da se nasilje prelije na ulice Beograda'

 REUTERS

Nitko u ovom trenutku ne zna pravi povod velikim neredima na stadionu Partizana ni kako su se hrvatski državljani našli usred njih.

S jedne strane, navodi se mogućnost njihova sudjelovanja u sukobima dviju frakcija navijača Partizana, no s obzirom na to da niti jedan od šestorice uhićenih Splićana dosad nije registriran kao pripadnik navijačke skupine niti je zabilježen kao posjetitelj nogometnih utakmica, teško ih je povezati sa sukobom navijačkih frakcija.

Navijači Partizana bili su upozoreni da se nešto sprema na derbiju s Crvenom zvezdom, tvrdi direktor Partizana.

- Da nismo upozorili naše navijače, posljedice bi bile joše gore - rekao je u petak direktor Nogometnog kluba Partizan Milorad Vučelić. On tvrdi kako je još prije mjesec i pol doznao da se nešto sprema, ali o tome nije obavijestio policiju.

- Prije mjesec, mjesec i pol smo od jednog službenika čuli da će navijači upasti u upravu Partizana, čemu nismo posvetili preozbiljnu pažnju, a trebali smo - tvrdi Vučelić. On, kao i velika većina srpske političke i sportske javnosti, tvrdi da je sve ovo bio plan stranih tajnih službi koji su trebali provesti šestorica Hrvata.

- Ovo je bila mala invazija stranaca s određenim zadatkom. Teško je vjerovati da će neki navijači iz Splita, članovi nekog kick-boks kluba, doći kolektivno na južnu tribinu navijati za Partizan. Sada je to jasno kada vidite nekoga tko ima tetovažu Vukovara na sebi. Jasno je da je to bio pokušaj ne samo preuzimanja tribine, nego da se nasilje prelije na ulice Beograda. Da se destabilizira stanje u gradu i napravi nered. Bio je plan da se, kad se osvoji tribina, uđe u prostorije Partizana, to bi bila kolateralna šteta. Pa da se to prenese na sukobe s ‘delijama’... - ispričao je direktor Partizana sve detalje nerealiziranog plana šestorice Hrvata o rušenju nogometne i političke vlasti u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:49