NEOČEKIVANI PLIJEN

DJEVOJKA IZ HERCEGOVINE SE NAORUŽANA DO ZUBA ZAPUTILA BUSOM U NJEMAČKU U torbi je sa sobom na put ponijela četiri raketna bacača!

 

Naoružana do zuba, s čak tri zolje i jednim RPG-om u osobnoj prtljazi, B. B. (25) pokušala je u subotu vozeći se u autobusu iz Bosne i Hercegovine ući u Hrvatsku.

No, službenici na Graničnom prijelazu Stara Gradiška rutinskim su pregledom u jednoj od torbi pronašli neočekivani plijen koji je pripadao 25-godišnjakinji, koja inače posjeduje dvojno državljanstvo - i BiH i Hrvatske. Bilo je to u subotu oko 15.35 sati, nakon čega je B. B. privedena u policiju, a potom i u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, koje je nakon saslušanja i provedene dokazne radnje predložilo određivanje istražnog zatvora za 25-godišnjakinju. Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je njihov zahtjev i djevojci odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Naime, iako uhićena ima i hrvatsko državljanstvo, pokazalo se da u našoj državi ne posjeduje nikakvu imovinu i da nema rodbine pa joj je određen istražni zatvor. Nije pomoglo niti njezino uvjeravanje da će se pozivima naših pravosudnih tijela odazivati iz Hercegovine, gdje inače živi. Djevojka je putovala u Njemačku, no još uvijek je nepoznato je li oružje njezino ili ga je prenosila za nekoga drugoga, kao ni koji je bio krajnji cilj.

Iz DORH-a su priopćili da je djevojka prenosila tri raketna bacača M-80-64 mm (zolja) i jedan ručni bacač RPG 22, a prijavljena je zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 3. Kaznenog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:09