JUTARNJI DOZNAJE

Dojave o bombama stigle s ruske domene! Autor ‘Stegosaurus‘ ih je poslao na desetke adresa

Prijeteća poruka uznemirujućeg sadržaja nazvana SPAM MRŽNJA primorala je trgovačke centre da odmah alarmiraju policiju

Dojave o bombama

 Cropix

"Eksploziv u trgovačkom centru. Ja sam rođendanski ubojica. Rođen da ubije. Svi ćete osjetiti moju mržnju eksplozija. Svi ćete umrti" - sadržaj je jedne od poruka koje su odaslane s ruske domene rano jutros poslije 6 sati na desetke javnodostupnih email adresa niza trgovačkih centara u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Prijeteća poruka uznemirujućeg sadržaja nazvana SPAM MRŽNJA primorala je trgovačke centre da odmah alarmiraju policiju koja s policijskim psima intenzivno češlja svaki metar prostora kako bi se otklonile sve sumnje u postojanje eksplozivne naprave.

Sama poruka je, kako doznajemo, pisana velikim štampanim slovima bez točke i zareza.

Dojave je policija ozbiljno shvatila te, prema neslužbenim informacijama, traga se za osobom koja se predstavila kao Stegosaurus, četveronožni dinosaur biljožder kojeg na repu krase dva para šiljastih bodlja te vrlo maleni mozak.

Opširnije o evakuaciji šoping centara kao i veliku galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Tomašević: Dojave o podmetnutim bombama već treći put u zadnje vrijeme, uznemiravanje građana treba drastično kažnjavati

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u nedjelju kako su današnje dojave o podmetnutim bombama u više trgovačkih centara već treći put u zadnje vrijeme pa očekuje da se, ako se pokažu lažnim, utvrdi počinitelj, a o svemu će se detaljno očitovati PUZ.

"Tu je riječ o nizu lokacija gdje su došle dojave o podmetnutoj bombi koje se sada provjeravaju, i to treći put u zadnje vrijeme, nakon dojava u Areni i Avenue Mallu", izjavio je Tomašević i dodao da će se policija detaljno očitovati o tim dojavama priopćenjem.

Tomašević od policije očekuje da utvrdi - ako se pokaže da su dojave lažne, tko je počinitelj jer je to kazneno djelo. Građane se uznemirava i bilo bi dobro da se počinitelja drastično kazni, a za to su predviđene visoke kazne i zatvor, dodao je.

Podsjetio je da su zadnja dva puta dojave bile lažne, a za detaljne informacije o današnjoj istrazi uputio je na policiju.

Građani se ne trebaju bojati, ali bilo bi dobro da se počinitelji privedu, istaknuo je.

Tomašević je rekao da je informaciju o dojavama o podmetnutim bombama dobio od načelnika Policijske uprave zagrebačke s kojim je u kontaktu od jučerašnje prometne nesreće na Držićevoj gdje je alkoholizirani vozač udario u tramvajsku nadstrešnicu i ozlijedio nekoliko ljudi, među kojima i dijete. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2023 18:45