DVIJE SMRTI U ZAGREBU

DOK JE CIJELA ZEMLJA BILA U NOGOMETNOJ EUFORIJI, NA MAKSIMIRU SE ODVIJALA DRAMA Muškarac pod nepoznatim okolnostima pao s prozora i poginuo na mjestu

 
 Zvonimir Barišin / Ilustracija / HANZA media

Beživotno tijelo 58-godišnjeg muškarca pronađeno je u rijeci Savi u subotu nešto iza podne na zagrebačkoj Aleji Matije Ljubeka.

Kako doznajemo, oko 12.45 sati uz sjevernu obalu rijeke prolaznik je uočio truplo te odmah alarmirao policiju. Prvim pregledom na mjestu događaja, policija na tijelu nije uočila ozljede koje bi upućivale na nasilnu smrt odnosno ništa ne ukazuje da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela.

Zagreb, 090718.
Hendrixov most.
Nepoznata osoba preminula pri naletu vlaka na Hendrixonovom zeljeznickom mostu.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Ilustracija

Koji je točno uzrok smrti i kada je muškarac preminuo, doznat će se po dovršetku obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje je tijelo pronađeno.

Zagreb, 090718.
Hendrixov most.
Nepoznata osoba preminula pri naletu vlaka na Hendrixonovom zeljeznickom mostu.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Nepoznata osoba preminula je pri naletu vlaka na Hendrixonovom željezničkom mostu

Tri sata poslije ponoći, pak, u nedjelju, dok je cijela zemlja slavila pobjedu hrvatske reprezentacije nad ruskim domaćinima, prava drama odvijala se na zagrebačkom Maksimiru, točnije u IV. Maksimirskom naselju.

Provedenim očevidom je utvrđeno kako je 43-godišnjak pod još uvijek nepoznatim okolnostima, pao s prozora petoga kata te na mjestu ostao mrtav. Što je točno kumovalo smrti, otkrit će obdukcija.

Tamna strana subotnje utakmice

Neposredno nakon završetka utakmice, oko 23,30 sati u Tkalčićevoj ulici je eksplodiralo zasad neutvrđeno pirotehničko sredstvo čije su krhotine teško ozlijedile 20-godišnjaka kojem je liječnička pomoć pružena u KBC-u Sestre milosrdnice pa je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Tijekom noći na nedjelju zagrebačka policija zabilježila je i nekoliko fizičkih napada.

Rano u nedjelju, oko 0,25 sati, više nepoznatih osoba je na Trgu Petrice Kerempuha fizički napalo 26-godišnjaka i 37-godišnjaka pri čemu je stariji muškarac teško ozlijeđen.

Nekoliko sati kasnije, odnosno oko pet ujutro u centru grada, u Ulici Izidora Kršnjavoga, nekoliko također nepoznatih napadača teško je ozlijedilo 34-godišnjaka i lakše 31-godišnjaka.

Nepoznati razbojnik je pak tijekom dramatičnog ogleda s domaćinom Rusijom, oko 21,40 sati opljačkao benzinsku postaju na Zagrebačkoj aveniji iz koje je, zaprijetivši vatrenim oružjem 21-godišnjem zaposleniku ukrao više tisuća kuna.

Utakmicu je u subotu na većem broju javnih mjesta po policijskoj procjeni pratilo desetak tisuća ljudi i sve je prošlo bez većih problema, uz nekoliko slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:54