NOVI DETALJI

'Doktorova supruga krvava se dokotrljala u naše dvorište, a u tom se trenutku na balkonu pojavio Smojver, ugledao me i obratio mi se...'

U krugu: ubijeni psihijatar Siniša Rakić.
 CROPIX/ Screenshot Nova TV

Crna zastava izvješena je na ulazu u rapsku psihijatrijsku bolnicu u kojoj je radio dr. Siniša Rakić, kojeg je u nedjelju ujutro u obližnjem Barbatu iz automatske puške brutalno ubio susjed Srđan Smojver, koji je navečer i sebi presudio raznijevši se ručnom bombom.

Njihovi prvi susjedi za Jutarnji list po prvi put iznose svjedočanstva o tragediji koja se u nedjelju ujutro odvijala pred njihovim očima. Iznenadila su ih dva pucnja koja su odjeknula u dvorištu Smojverove i Rakićeve kuće, nakon čega su čuli zapomaganje. Rakić je, govori susjeda, nekoliko minuta zvao upomoć nakon što mu je Smojver propucao noge.

“Izišao sam iz kuće i vidio njegovu suprugu Vesnu Rakić kako skače s balkona apartmana na prvom katu s druge strane kuće. Njezin je muž u tim trenucima još bio živ. Na sebi je imala gaćice i majicu i bila je bosa. Dokotrljala se desetak metara do našeg dvorišta. Noge su joj bile krvave i slomljene. Rekla je da zovemo policiju. Na to se na balkonu pojavio Smojver i kada me je ugledao, rekao mi je da se maknem. Mislim da nije vidio Vesnu koja je ležala pokraj mene. Minutu-dvije kasnije opet se začula pucnjava. Smojver je u Rakića ispalio 5-6 metaka i ubio ga”, kaže za Jutarnji prvi susjed i otkriva kako je teško ozlijeđena Vesna bila u stanju šoka. Preuzeli su je policajci koji su susjedima zapovjedili da maknu automobile i povuku se u kuće.

Druga susjeda, 95-godišnja Ljubica Žigo, također je vidjela i čula ranjenog Rakića kako zapomaže ispred kuće. Na mjestu ubojstva vidljiva je velika crvena mrlja od krvi.

“Smojver je stajao na vratima dvorišta i pucao na Rakića, koji je bio ispred ovog javora. Vesna je za to vrijeme bila u apartmanu i glasno dozivala suprugovo ime”, kaže Ljubica Žigo kojoj nije poznato je li pomahnitali ubojica nakon što je ranio psihijatra krenuo na prvi kat da bi ubio i njegovu ženu. Susjed koji ju je prvi vidio krvavu tvrdi, pak, da bi je, da nije skočila, Smojver sigurno ubio.

Susjeda Žigo je sa Smojverom, kaže, bila u dobrim odnosima, ali pamti kako je nakon jedne obiteljske svađe iz kuće grubo izbacio bivšu suprugu, majku i sestru.

“Policajci su bili žedni pa sam im dala vode. Kruha im nisam mogla dati jer ga ujutro nisam otišla kupiti, a kasnije nam nisu dopuštali da iziđemo iz kuće”, govori susjeda.

Još jedna mlađa žena iz susjedstva kaže da joj je Smojver rekao da je s Rakićima u imovinskom sporu u vezi s vlasničkom dokumentacijom zajedničke kuće i dvorišta. Također joj je poznato da je bivšoj supruzi Meliti znao zamjeriti da previše troši dok on radi.

Melita Rakić jučer se nije javljala na telefon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:06