LAŽIRANI SMS

Doznajemo detalje akcije kojom je obuhvaćen SDP-ov zastupnik: Kovač je plakao, a Grbin ga tješio...

Ledenčan je poslao prijeteći SMS, a sve kako bi policija pokrenula istragu i došla do saznanja tko stoji iza web stranice koja je blatila Kovača
Peđa Grbin i Stjepan Kovač
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

USKOK Stjepana Kovača, kako neslužbeno doznajemo, sumnjiči za kazneno djelo trgovine utjecajem i to zato, što je, prema njihovoj istrazi, izmislio prijetnje smrću kako bi dobio naklonost birača u drugom krugu lokalnih izbora.

Od 27. travnja do 1. lipnja, sumnja USKOK, kao tadašnji gradonačelnik, nakon što je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog klevete vezano uz navode objavljene na stranici stjepankotac.icu, od policajca Marija Severa, koji mu je rekao da se ta djela ne provode po kaznenoj dužnosti, nego privatnom tužbom, tražio je da otkrije identitet osobe koja je izradila stranicu te da mu dostavi te podatke.

Nakon toga Mario Sever angažirao je Damira Ledenčana, te su njih trojica zajedno dogovorili da insceniraju kazneno djelo prijetnje na štetu Stjepana Kovača na način da je Ledenčan poslao prijeteći SMS, a sve kako bi policija pokrenula istragu i došla do saznanja tko stoji iza web stranice koja je blatila Kovača.

Kriminalni dogovor, sumnja se, realiziran je 6. svibnja, a Kovač je onda na temelju fingiranih prijetećih poruka podnio lažnu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Na temelju te lažne prijave, Sever je počeo policijsku obradu pod kojom je Kovač dobio i policijsku zaštitu.

Nakon što je Kovač od Severa dobio informaciju da je nakon lažne prijave u moguću vezu s izradom stranice dovedena određena osoba, Kovač je koristeći autoritet gradonačelnika zahtijevao od načelnika PU Međimurske da se požuri dovršetak operativne obrade te da se prije drugog kruga izbora protiv te osobe podnese odvjetništvu posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave.

Ujedno je u svojim javnim istupima tijekom kampanje objavio da je dobio prijetnje smrću te da se prema policijskim izvidima to može dovesti u vezu s jednim od njegovih protukandidata s ciljem da na taj način pridobije naklonost birača i ostvari pobjedu na izborima.

Podsjetimo, riječ je o konferenciji za medije na kojoj je Kovač čak i plakao a predsjednik SDP-a Peđa Grbin ga tješio. U konačnici i nakon izbora je nastavio sa zahtjevima prema načelniku PU Međimurske da se dovrši operativna obrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:51