ZLOČIN

DOZNAJEMO DETALJE HORORA U SISKU Brat nakon bezazlene svađe oko štenca ubo sestru nožem u vrat, liječnici se bore za njen život

 
Zgrada u Sisku u kojoj je stan u kojemu je brat ubo sestru, kojoj su u Općoj bolnici utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život. Bratu je alkotestiranjem utvrđeno 1,67 promila
 Damir Krajač / CROPIX

- Imate dijete za poželjeti... Imate dvoje divne djece za poželjeti i onda se dogodi nešto ovakvo. Upropastio je svoj život, njezin život... - sa suzama u očima danas nam je rekla majka Amira (36) i Sanele B. (38).

Dok smo razgovarali s majkom u njihovu kiosku u Sisku, liječnici su se borili za život njezine kćeri Sanele. Njezin pak sin Amir se nakon trežnjenja nalazio u policijskoj postaji, gdje je nad njim trajalo kriminalističko istraživanje zbog optužbi da je noć prije, s oko 1,67 promila alkohola u krvi, nožem ubo svoju sestru u vrat.

Skromni i pošteni

- Bio je krasan dečko, sportaš, svi su ga voljeli, ali onda je prije negdje dvije godine počeo piti. Krio je to od nas, ali ubrzo smo shvatili. Dva puta smo zvali policiju jer je u kiosk došao pijan i poslan je na liječenje od alkohola, odakle se vratio potpuno čist. Sve donedavno - kaže nam majka.

Uz Sanelin krevet na Odjelu intenzivne njege danas poslijepodne bio je njezin otac, koji je kobne večeri bio u stanu kada je rastrojeni Amir nožem napao Sanelu. Majka, koja je tu večer prespavala kod svoje majke, psihički nije mogla izdržati odlazak u bolnicu, već je po nekome obrambenom refleksu otišla u kiosk, od kojeg cijela obitelj godinama živi, sastavljajući kraj s krajem.

- Nisam mogla ići kući gdje se to sve dogodilo. Jednostavno nisam mogla. Pa sam došla ovdje... Samo da ne budem kod kuće - rekla nam je majka koju smo zatekli samu u kiosku, shrvanu i izvan sebe.

“Jutros oko 4 sata u stanu u Ulici Antuna Gustava Matoša u Sisku, 36-godišnji muškarac je oštrim predmetom ubo 38-godišnjakinju. U sisačkoj Općoj bolnici su joj utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život. Muškarac, kojem je alkotestiranjem utvrđeno 1,67 promila je uhićen, a očevidom na mjestu događaja rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice u Sisku”, priopćeno je danas iz sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Što se točno dogodilo u stanu u Ulici Antuna Gustava Matoša, gdje su živjeli otac, inače vozač, te majka umirovljenica koja je radni vijek provela u sisačkoj željezari, tek smo malo uspjeli rasvijetliti. Naime, susjedi o cijeloj obitelji pričaju samo o superlativima, kao o vrlo skromnim, jako poštenim i dobro odgojenim ljudima. Čak i Amira, čiji je čin danas šokirao cijelu Hrvatsku, opisuju kao mladića na mjestu.

Razlog alkohol

“Uvijek bi pozdravio, a ako je vidio da nekome treba pomoći odnijeti stvari do gornjih katova, pomogao bi”, rekli su nam susjedi. Isključivi razlog koji je u noći na petak doveo do tragedije bio je alkohol. Naime, u četvrtak navečer Amir je alkoholiziran došao kući noseći čipirano štene koje je htio zadržati. Sestra mu je rekla da ne može tek tako zadržati tuđe štene, te je pronašla vlasnika i odnijela mu štene. Njega je to razbjesnilo. Prema jednoj verziji, sestru je ubo dok su se svađali, a prema drugoj nožem ju je ubo u vrat dok je spavala.

Kako je policija rekonstruirala, otac je otrčao do susjede tražeći da odmah zove hitnu, jer je njima telefon navodno bio iskopčan. “Amir je ubo Sanelu nožem u vrat”, navodno je viknuo izbezumljeni otac. Zbog teške ozljede djelatnici hitne su, dok je njihova ekipa bila na putu, telefonom davali instrukcije ukućanima što da rade, kako da zaustave obilno krvarenje, a nesretna djevojka je cijelo vrijeme bila pri svijesti i govorila im da ne može disati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:29