PUCNJAVA USRED DANA

DOZNAJEMO DETALJE ORUŽANE PLJAČKE KOD OSIJEKA Razgovarali smo s parom koji je ludom vožnjom spasio ozlijeđene zaštitare: 'Jedan je skoro iskrvario!'

 
Pljačka u Slavoniji
 Vlado Kos / CROPIX / PU osječko-baranjska

Filmska pljačka koja se u ponedjeljak nešto prije 15 sati dogodila nedaleko od Osijeka, na cesti između sela Hrastin i Koprivna, samo je pukom srećom prošla bez ljudskih žrtava. Dvojica zaštitara tvrtke Aleph Tau teško su ozlijeđena nakon rafalne pucnjave od strane dvojice maskiranih pljačkaša koji su istrčali sa šumskog puta na cestu i bez ikakvog upozorenja, dok se mini kombi vozilo zaštitarske tvrtke kretalo, zapucali su u njihovom smjeru.

Hici su prošli kroz vrata vozila pri čemu je vozač, a riječ je o mlađoj muškoj osobi, zadobio teške ozljede u predjelu listova, dok je njegov kolega na suvozačkom mjestu, prema neslužbenim informacijama, dobio prostrjelnu ozljedu također u predjelu noge.

Prema riječima gospođe Marice Sučić koja je sa svojim suprugom nedugo nakon napada sasvim slučajno naišla tim putem, suvozač je bio djelomično pokretan.

- Suprug i ja taman smo kretali iz Koprivne gdje inače imamo imanje, kad smo odjednom čuli dvije kratke rafalne paljbe. Suprug je baš rekao: ‘Bože, koja budala sad to puca.’ Sjeli smo u auto i krenuli prema Hrastinu i nakon svega tri minute naišli na vozilo koje je bilo parkirano nasred ceste, a čovjek u zaštitarskom odijelu je trčao prema nama i mahao. Odmah smo stali i vidjeli da s vozačkog mjesta drugi mladić pokušava izaći iz automobila. Bila je to prilično potresna scena s obzirom na ozljede koje je imao na listovima. Bojim se da bi možda i iskrvario da nismo tako brzo naišli - kazala je gospođa Marica.

Ona i suprug potom su iz automobila izvadili sve što su ponijela sa sela, a bilo je tu voća i povrća. Sve su to izbacili iz auta kako bi mogli smjestiti ozlijeđene zaštitare i odvesti ih u bolnicu.

FOTOGALERIJA: Oružani prepad kod Osijeka

- Prvo su nas oni pitali želimo li im pomoći, što je bilo suvišno. Odmah smo izašli iz auta, pobacali van sve što je nepotrebno, a kako uvijek imamo i nekakvih krpa u autu, povezali smo mladiću nogu i krenuli suludom vožnjom prema Osijeku. Suprug je vozio, a ja sam nazvala policiju, a potom i hitnu pomoć da ih obavijestim da stižemo. Nije mi bilo nimalo svejedno jer smo se i mi mogli u toj brzini negdje slupati i ubiti, a u jednom trenutku kroz glavu mi je prošlo da bi nas i policija mogla snimiti zbog prebrze vožnje. No, sve nam je to bilo nevažno jer je mladić koji je teže nastradao, bio blijed kao krpa, no i dalje je bio pri svijesti - ispričala nam je gđa Marica.

Kako smo doznali, pljačkaši su zaštitarima uzeli pištolje i mobitele, kao i sedam vreća iz prtljažnog prostora u kojima se nalazio novac koji su skupljali po lokalnim seoskim trgovinama kako bi ga odvezli u centralu. Po svemu sudeći, riječ je o dobro osmišljenoj i pomno planiranoj akciji za koju su pljačkaši očito imali insajderske informacije, a i vjerojatno su kroz dulji vremenski period promatrali kretanje zaštitara i tražili najbolju poziciju za prepad. Šumsko područje između Hrastina i Koprivne kao stvoreno je za takvu vrstu prepada s obzirom da je u tom dijelu Slavonije promet iznimno rijedak, a šuma pruža dobru mogućnost za bijeg.

Pretpostavlja se da su svoje vozilo sparkirali u unutrašnjosti šume, na šumskom putu kojim su potom mogli bez ikakvih problema doći do sela Šodolovci i uključiti se u cestovni promet.

Policija je sa svim raspoloživim snagama i danas nastavila potragu koja je sinoć padom mraka bila prekinuta. Ozlijeđeni zaštitari nisu životno ugroženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:17