POŽAR U ZAGREBU

DOZNAJEMO NOVE DETALJE VELIKOG POŽARA U VILI POZNATOG PODUZETNIKA Pavle Kalinić je s gas maskom i kacigom uletio u goruću kuću i spašavao susjede

 
Pavle Kalinić
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Sinoć oko 1.30 sati u prizemlju vile u Ulici Rebar u vlasništvu poznatog hrvatskog poduzetnika buknuo je požar.

Nakon dojave da je ugroženo više osoba te da treba pozvati i Hitnu pomoć, na intervenciju su vrlo brzo stigli vatrogasci DVD Šestine i Bukovac. Požar je brzo ugašen, a muškarcu i ženi djelatnici Hitne su pružili pomoć na mjestu intervencije. Inače, na poprištu akcije bio je prisutan i Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Kako doznajemo, Pavle Kalinić stanuje kuću do poduzetnikove pa je u jednom trenutku s gas maskom i kacigom krenuo susjedima priteći u pomoć. Prema pričanjima susjeda, u jednom trenutku bračni par je izašao iz kuće van, ali su se navodno vratili ponovno unutra. No stvari su tada pošle po zlu.

- Žena je bila zarobljena na katu kuće i nju su s balkona, vatrogasnim ljestvama, vatrogasci spuštali dolje. A susjed Pavle, pravi junak u kriznim situacijama, u kući ispunjenoj dimom tražio je susjeda Ivana. Navodno ga je izvlačio već poluonesviještenog iz jedne prostorije, međutim, situacija u kojoj su se našli gdje sve pucketa i od dima se ništa ne vidi i guše se, "zapeli su na stepeništu" pa ih ni vatrogasci nisu odmah uspjeli vidjeti sve dok Pavle nije skinuo masku i vikao upomoć - ispričao je za Jutarnji jedan susjed.

Dodao je i kako je Kalinićev sin iz svoga dvorišta također pokušavao pomoći do dolaska vatrogasaca tako što je "šlaufom gasio koliko je mogao".

- Kad su supružnici spašeni, bili su neprepoznatljivi. Crni, crni. Nadam se da će im liječnici pomoći da se uspješno oporave - rekla nam je druga susjeda.

Poduzetnik i njegova supruga, oboje 59-godišnjaci, su prevezeni u KBC Zagreb na sanaciju ozljeda, a prema prvim informacijama, uzrok buktinje mogao bi biti ili adventski vijenac ili lampice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:44