KATASTROFA U GOTOVČEVOJ

DOZNALI SMO UZROK POŽARA U ZGRADI KOD KVATRIĆA Sve je počelo u stanu umirovljenice, gospođa je napravila veliku pogrešku kad joj je pregorila žarulja

    AUTOR:
    • Boris Orešić

  • OBJAVLJENO:
  • 22.01.2020. u 12:14

CROPIX

 

Uzrok požara u stanu na četvrtom katu zgrade u Gotovčevoj ulici 7 u središtu Zagreba je svijeća koju je vlasnica stana zapalila u blagavaonici gdje joj je pregorila žarulja.

Kako doznajemo od njezinog prijatelja, koji je ubrzo na njezin poziv došao na mjesto događaja, vlasnica stana, inače umirovljenica, je neposredno prije došla kući te, vidjevši da ne radi svjetlo, upalila svijeću pa izašla iz stana uzeti neke stvari.

Kada se vratila plamen je već zahvatiio papire i ubrzo se proširio na stol, ormare, a potom i na stolariju te prešao na krov zgrade. Preko krova je zahvatio i susjedni stan na 4. katu te djelomično i stan na 3. katu, no kako doznajemo ozbiljnija šteta je pričinjena samo u stanu u kojemu je požar i izbio.

FOTOGALERIJA: Zgrada kod Kvatrića jutro nakon katastrofalnog požara

Policija od jutra provodi očevid, nakon kojega će pozvati Elektru i druge službe kako bi pokušale uključiti struju i druge instalacije da bi se stanari zgrade mogli vratiti svojim kućama. U gradskom uredu za krizna stanja rekli su kako je svima bio ponuđen smještaj u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, no svi su odbili i prespavali kod rođaka i prijatelja.

Iako je bilo objavljeno da je jedna osoba ozlijeđena, doznajemo kako je medicinski obrađena jedino vlasnica zapaljenog stana kod koje nisu utvrđeni zdravstveni problemi, a liječnica joj je rekla da se javi ako bude osjećala mučninu.

Žena se trenutno osjeća dobro i boravi u svom stanu od 45 kvadrata u kojemu je u tijeku policijski očevid.

Snimio: Marin Dešković

Snimio: Marin Dešković

Podsjetimo, u požaru je izgorio jedan stan veličine 30 m2, u tri stana je požar oštetio rolete i prozore, hodnik i tavan su zadimljeni dok je krovište na par mjesta otvoreno kako bi se požar presjekao.

Ukupno 32 vatrogasca na požarištu su dala svoj obol a pričinjena šteta, kao što se može vidjeti iz samih fotografija, je velika. Osim toga, opožareni su stubište, tavanski prostor i dva automobila na koje su padali opožareni dijelovi.

Kako nam je javio naš reporter s mjesta događaja, neko vrijeme su na ulicu otpadali zapaljeni dijelovi šindre s krovišta te je u jednom trenutku izgledalo kao da bi se dio konstrukcije mogao urušiti, no do toga ipak nije došlo.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo