TRAGEDIJA TIJEKOM PLOVIDBE

DRAMA NA HVARU, CIJELA OBITELJ OTROVALA SE HRANOM? Na brodu je pronađen mrtav muškarac, pet osoba u teškom stanju hitno prebačeno u KBC Split

 
Ilustracija
 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Hvarska policija intenzivno utvrđuje okolnosti koje su dovele do smrti 57-godišnjeg muškarca, kao i trovanja još pet osoba od kojih dvoje su djeca i koje su prevezene u KBC Split.

Danas oko 10:10 sati zaprimljena je informacija da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda na kojem je pronađen mrtav muškarac. Zbog lošeg zdravstvenog stanja, jakog proljeva i povraćanja s gubitkom svijesti, još je pet osoba prevezeno u splitsku bolnicu, doznaje Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o talijanskim turistima koji su sinoć večerali školjke u uglednoj hvarskoj konobi na rivi u gradu Hvaru. Večerali su dagnje, a tijekom noći su neki već počeli osjećati slabost.

Dvoje djece je u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrije splitske bolnice. Naknadno su se još tri odrasle osobe požalile na zdravstveno stanje pa se helikopter vratio po njih i prebacio ih na odjel Zarazne bolesti splitske bolnice.

U restoranu, na koji su turisti ukazali, navodno po službenoj dužnosti postupaju službenici Državnog inspektorata, dr. Linda Kovačić, spec. epidemiologinja iz NZJZ SDŽ – Ispostave Jelsa, i sanitarni inspektor Stipe Čikeš, koji ovih dana uistinu imaju pune ruke posla na škoju, no od njih nismo mogli dobiti nikakve relevantne informacije, piše Slobodna Dalmacija.

Za to su, kažu, ovlašteni glasnogovornici ustanova u kojima rade, a oni te podatke mogu dati tek nakon završene obrade, odnosno analiza izuzetih uzoraka hrane.

O svemu je izvješteno Županijsko državno odvjetništvo, zamjenik je izašao na mjesto događaja i obavit će se očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:57