HEROJSKI ČIN

DRAMA POKRAJ LOŠINJA Policajac skočio u olujno more i spasio dijete

Makarska, 160414.Jaka bura koja na makarskom podrucju puse brzinom do 110 km/h zaustavila je trajektni promet na liniji Makarska-Sumartin(o.Brac).Osim ponekog potopljenog brodica u gradskoj luci nije bilo vecih problema iako se na oprez upozoravaju pjesaci i vozaci jer se predvidja da ce jaki vjetar potrajati cijeli danNa slici: Brod koji je bura potopila u makarskoj gradskoj luci.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

LOŠINJ - Pomorski policajac iz RIjeke spasio je dijete koje je palo s jedrilice u more tijekom oluje u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 14.45 u uvali Čikat u lošinjskom akvatoriju. Posada policijskog plovila bila je u redovnoj službi kada su zamijetili jedrilicu koja se prevrnula uslijed olujne bure, a vjetar ju je nosio prema stijenama.

Odmah su krenuli u akciju spašavanja pokušavajući baciti konop i izvući osobu iz mora.

Međutim, vidjevši da uslijed jakog vjetra i blizine obale postoji neposredna opasnost od udara o obalu policajac je hrabro skočio u hladno i uzburkano more kako bi spasio osobu koja je pala s jedrilice. Kada ju je izvukao na obalu utvrđeno je kako se radi o djetetu.

Dijete je, srećom bez ikakvih ozljeda po završetku akcije predano ocu. Čitava akcija odvijala se na tridesetak metara udaljenosti od obale.

Spomenuta jedrilica nalazila se u uvali Čikat na treningu jedriličarskog klubu zajedno s još nekoliko jedrilica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:14