OKRŠAJ U MEĐIMURJU

DRAMA U ROMSKOM NASELJU Mladić (20) i maloljetnik nakon svađe rafalima iz automatske puške izrešetali obiteljsku kuću

Varazdin, 130712.U Ulici Juraja Krizanica danas poslijepodne dogodilo se ubojstvo. Prema prvim nesluzbenim informacijama, sin je ugusio oca. Navodno je u obitelji nasilje prisutno vec duze vrijeme.Na fotografiji: policijski ocevid na mjestu zlocina.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - Dugotrajna svađa između dvije obitelji u romskom naselju Parag u općini Nedelišće u Međimurju gotovo je završilo tragedijom kad su mladić (20) i jedan maloljetnik automatskom puškom zapucali na kuću u vlasništvu muškarca (37) u kojoj se u tom trenutku nalazilo više članova njegove obitelji. Većina metaka završila je u vratima i zidovima kuće no jedan je pronašao i put do ruke 37-godišnjaka.

Mladić (20) i maloljetnik su se u subotu navečer prvo verbalno i fizički sukobili s muškarcem (37), predstavnikom obitelji s kojom su već duže vremena u svađi. Nakon tog sukoba mladić i maloljetnik su otišli do obližnjeg šumarka gdje su imali skrivenu automatsku pušku koju su nezakonito posjedovali i vratili se do mjesta sukoba.

Tamo je mladić (20) pušku uperio prema muškarcu (37) i pokušao pucati u čemu nije uspio jer je oružje bilo zakočeno nakon čega je pušku uzeo maloljetnik te rafalnom paljbom ispalio više metaka prema muškarcu (37) od čega ga je jedan pogodio u ruku.

Maloljetnik je zatim iz puške rafalnom paljbom ispalio više metaka prema kući u kojoj se u to vrijeme nalazilo više osoba no meci su, srećom, završila u vratima i zidovima kuće i nitko od ukućana nije ozlijeđen.

U međuvremenu je netko pozvao i policiju pa su mladić (20) i maloljetnik uhićeni i predani pritvorskom nadzornicu PU međimurske. Protiv njih će se podnijeti kaznene prijave zbog pokušaja ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine te nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:42