DOŠAO U KBC REBRO

PUCNJAVA NA KOZARI BOKU Policajac pucao na auto i ranio mladića!

Unatoč ranjavanju, vozač je nastavio vožnju dalje sve do susjedne ulice gdje su ostavili vozilo
Dubrovnik, 221109.Jutros je 59-godisnji stanovnik Plata pocinio samoubojstvo, najvjerojatnije rucnom bombom.Na slici: Policija je jos na uvidjaju tragicnog dogadjaja.Foto: Zeljko Tutnjevic / CROPIX
 Željko Tutnjević / CROPIX

ZAGREB - Pucnjava, ranjavanje i pokušaj gaženja policijskog službenika kao i bijeg s mjesta događaja u ponedjeljak oko 21 sat kratki su rezime događanja na zagrebačkom Kozari putu.

Oko 21 sat, naime, tročlana policijska ophodnja našla se oči u oči sa vozačem Fiat Punta zagrebačkih registarskih oznaka ispred kućnog broja 20. Ulice III. Kozari put 3. odvojak i to nakon što su sasvim opravdano posumnjali u neku nepravilnost.

Zaustavljanje vozila je bilo uzaludno jer se, još uvijek nepoznati vozač, nije imao nikakvu namjeru zaustaviti obzirom da je nonšalantno ignorirao policijsku palicu 'STOP' kao i zvučne i svjetlosne signale.

U jednom trenutku usporio je vožnju davši lažnu nadu policajcu sa palicom, no na kraju je pritisnuo papučicu gasa i vozilom naglo krenuo na policijskog službenika kojem nije preostalo ništa nego da zapuca u pneumatike.

Koliko je točno hitaca ispalio prema jurećem vozilu, nije poznato osim da je jedan pogodio suvozača Fiat Punta u predjelu lijevog rebra. Unatoč ranjavanju, vozač je nastavio vožnju dalje sve do susjedne ulice odnosno II. odvojka gdje su vozilo i ostavili, a koje je policija nešto kasnije i pronašla.

Četrdesetak minuta kasnije dežurni liječnik KBC Rebro dojavio je policiji kako su zaprimili ranjenog 23-godišnjaka pa su plavci odmah zbrojili dva i dva te ga povezali sa pucnjavom na Kozari putu.

Iako ranjeni 23-godišnjak, inače evidentirani kršitelj zakona, ne surađuje sa istražiteljima odnosno odbija im otkriti tajnu tko je vozač koji je pokušao pregaziti policajca, očevidom na vozilu izuzeti su svi tragovi sa volana tako da policija raspolaže identitetom mladića koji ga je koristio.

Od čega je točno bježao i zašto je u policajcu s palicom 'STOP' vidio neprijatelja, još nije poznato, no ako je suditi po lokaciji, očito je pokušaj zaustavljanja imao opravdani motiv.

'U našem kvartu je Texas'

- Vikao je 'Zaustavi se. Stani. Hej!' i još neke slične uzvike. Onda je krenula pucnjava i škripa guma. U našem kvartu je Texas. Stalno se nešto dešava. Ta dvojica u vozilu bila su Romi. Trebali su navodno upasti u policijsku šačekušu koja se na kraju policajcima izjalovila. Mislili su da će lako sa dečkima koji su odrasli skoro pa na ulici - zaboravili su da je za njih zakon mrtvo slovo na papiru - ispričao je jedan od susjeda koji je svjedočio uličnoj pucnjavi napomenuvši kako je jedan od kršitelja zakona bio u vozilu, a da je drugi negdje otrčao pješice valjda nakon ranjavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 00:56