Dramatično spašavanje 17 Mađara iz nabujale Drave

KOPRIVNICA - Svih 17 mađarskih državljana, koji su se tijekom današnjeg olujnog popodneva prevrnuli s čamcima u nabujaloj Rijeci Dravi spašeno je. U dramatičnoj akciji spašavanja sudjelovale su sve raspoložive snage Koprivničko-križevačke županije, od Centra 112, policije, ribočuvara i lovočuvara.



Pomagali su i mađarski susjedi iz granične policije tražeći nestale na svojoj obali. Kako doznajemo od Ivana Skeca, pročelnika županijskog Centra 112, čamac se mađarskim izletnicima prevrnuo oko 13.30 sati, uslijed oluje kod Ješkova na 213 kilometru.Brzim djelovanjem iz nabujale Drave sedam stradalnika je spašeno i izvučeno kod Repaškog mosta, a ostalih 10-ero kod mjesta Gabajeva Greda. Svi su primili tople napitke te suhu i toplu odjeću i nitko nije teže ozlijeđen.



- Uspješnom koordinacijom akcija spašavanja okončana je oko 16,35 sati. Svi su mađarski državljani, među kojima je 10 muškaraca, pet žena i dvoje djece, prebačeni na granični prijelaz Gola-Berzence - doznali smo od Ivana Skeca, koji je dodao kako je prevoditelj zaposlen u graničnoj policiji u razgovoru sa stradalnicima saznao je da je konačni broj spašenih identičan broju ljudi koji su krenuli na spuštanje rijekom Dravom. To je potvrdila i Mađarska granična policija.



Ovo inače nije jedini slučaj spašavanja mađarskih državljana, koji su precijenili Dravu. Sličan slučaj dogodio se prije nekoliko godina kada je granični policajac iz Drave izvukao žive oca i sina. Lani su također, u kolovozu iz kanua ispala trojica Mađara, a pronađena su promrzla u ranim jutarnjim satima. Centar 112 Koprivnica u akciji spašavanja angažirao je i vodočuvare iz Bistre Đurđevac, Vodogradnje Varaždin i Tajnika eko-stožera iz Ureda župana Koprivničko-križevačke županije. U akciji spašavanja bili su angažirani čamac Interventne policije, čamac ribočuvara te čamac Granične policije Mađarske iz mjesta Zákány.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 08:41