PIJAN ZA VOLANOM

Drskom sucu koji je policajcima prijetio otkazom tek novčana kazna

Rikard Kunštek kaže da se radi samo o prekršaju te da se takvo što događa svaki dan
Krapina, 260110.Sudac Rikard Kunstek koji je uhvacen kako pijan vozi gradom, a potom vrijadjao policajce.Na slici sudac Kunstek na mjestu dogadjaja, gdje ga je policija zaustavila.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matić / CROPIX

KRAPINA - Rikard Kunštek (48), sudac Općinskog suda u Krapini, koji je sa 22. na 23. siječnja ove godine prenoćio u policiji jer je sa 2,08 promila alkohola u krvi vozio auto te navodno prijetio i vrijeđao policajce, danas je na Prekršajnom sudu u Krapini bio na prvom ročištu radi utvrđivanja činjenica vezanih uz taj incident te određivanja visine kazne.

- Postupak traje. To je sve što sada možemo reći - rečeno nam je na Prekršajnom sudu, a iste riječi ponovio je i sam kontroverzni sudac i dodao da se radi o prekršaju kakvi se događaju svaki dan “jer svi smo mi u prometu i svi smo samo ljudi”. Bit će najvjerojatnije kažnjen novčano, u rasponu od 5000 do 15.000 kuna.

- Suci imaju imunitet za neka kaznena djela, a ovo je, ponavljam, prekršaj. Sve će se utvrditi u postupku - istaknuo je Kunštek, koji je prije nemilog događaja bio kandidat za predsjednika Općinskog suda, da bi kandidaturu nakon svega povukao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:23