SRUŠIO STARICU

Pijani policajac skrivio prometnu i pobjegao s mjesta nesreće!

Kolege su ga pronašle nakon nekoliko sati, napuhao je 0,84 promila
 Nikola Wolf/Cropix

KOPRIVNICA - Pomoćnik načelnika Postaje granične policije Koprivnica Rajko Šprem, u petak je oko 20 sati u Ulici Stjepana Radića u Goli skrivio prometnu nesreću s mjesta koje je pobjegao.

U nesreći je ozlijeđena 73 - godišnja mještanka Gole A.S. koju je Šprem desnim retrovizorom svojeg automobila „zakačio“ tako da je pala na tlo i, prema policijskom dnevnom izvješću, lakše se ozlijedila.

Kolege policajci pomoćnika načelnika Šprema pronašli su nakon nekoliko sati i podvrgnuli ga alkotestiranju. U Dräger kojim je alkotestiran upuhao je 0.84 promila alkohola. Protiv policijskog službenika, osim pokrenutog disciplinskog postupka, podnesen je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.

Navodno je Šprem malo više popio na Čambini gdje je bio gost na proslavi 65. godišnjice Šumarije Repaš, a mali trenutak opuštanja i nepažnje skupo ga je stajao jer ga je dan nakon nesreće, zbog nedoličnog ponašanja izvan službe načelnik koprivničko - križevačke policije Dragutin Vurnek udaljio s dužnosti. Suspendirani je pomoćnik načelnika morao predati službeni pištolj i značku, a kod kuće će čekati dovršenje policijskog disciplinskog postupka.

Bijeg s mjesta nesreće u kojem je lakše ozlijeđena starica prva je mrlja u karijeri ovog iskusnog i hvaljenog policijskog službenika koji se tijekom dugogogodišnjeg rada u službi isticao profesionalnošću, a ne problematičnim ponašanjem. (K.E.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:11