DIVLJNI NOĆNI PROVOD

Dubrovački borac Maro Perak: Nisam nasilnik, samo sam se branio

Dubrovnik, 200408.U dubrovackoj sportskoj dvorani odrzana je "Noc gladiatora III", u kojoj su se borila 24 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Grcke, Italije, Engleske, Rumunjske, Portugala, Armenije, Brazila i Kube, u okviru WFC (World Freefight Challenge).U publici najzanimljivijoj zadnjoj borbi ogledali su se Alfredo Achilli iz Italije i Maro Perak iz Hrvatske, clan dubrovackog Ultimate fight kluba "Gladiator".Pobjednik Maro Perak. Foto: Zeljko Tutnjevic / CROPIX
 Željko Tutnjević/CROPIX

DUBROVNIK - Nedaleko dubrovačkog disko - kuba Factory, odnosno ispred trgovine DM-a u noći sa subote na nedjelju oko jedan sat ujutro izbila je tučnjava u kojoj je jedan od aktera bio i poznati dubrovački sportaš Maro Perak. Iako policija još uvijek istražuje što se dogodilo ispred dubrovačkog DM-a kako bi podnijela odgovarajuće prijave protiv sudionika za sada je službeno jedino da su dva osamnaestogodišnjaka u narušavaju javnog reda i mira zadobila lakše tjelesne ozljede.

Osamnaestogodišnji Zoran Primić koji je jedan od aktera ovog incidenta optužuje Mara Peraka da je njega i njegova dva prijatelja inače sedamnaestogodišnjake I.V.-a i I.P.-a pretukao i teško ih ozlijedio.

- Nas troje verbalno smo se sukobili sa Adrejom Šarićem u Factorya. On je iz ne znam kojeg razloga u pomoć pozvao Peraka koji nas je pozvao da izađemo vani. Stigli smo ispred DM-a. Perak je prvo udario I.V. šakom ,a zatim I.P.-a nogom. Krenuo sam pomoći prijatelju kojem je šiknula krv iz usta i kleknuo na pod pored njega, kada me Perak udario nogom. Od udarca slomljen mi je nos zbog čega sam dva dana bio bolnici- ispričao je Zoran Primić ,dodajući kako je sramotno da jedan sportaš koristi svoje vještine na ulici i trenira strogoću a maloljetnicima.

Maro Perak, član Ultimate cluba "Gladiator", šokiran je pričom Zorana Primića i kaže kako je te noći radio kao zaštirar u Factorya te da nikog bez povoda nije napao, niti zvao da izađe vani kako bi se fizički obračunavao.

- Ne mogu vjerovati da netko može tako lagati. Ja sam krenuo kući, a motor mi je bio parkiran ispred DM-a. Njih, najmanje desetorica, koje poznajem kao huligane i problematične momke koji piju i uzimaju drogu me pratilo do motora. Kada smo došli ispred DM-a počeli su me fizički napadati i morao sam se braniti. Kao sportaš nikada svoje znanje ne bi koristio da bi nekog ozljedio, a u ovom slučaju mi je doista prijetila opasnost od napada bocom i tko zna čime još.

Perak kaže da mu je žao što će ova neistina priča vjerojatno naštetit njegovom ugledu i sportu u kojeg je uložio cijeli svoj život , pa i svaku dnevnicu koju zaradi kao zaštitar u Factorya. Posebno u je kaže žao što će ovu priču čitati njegovi obožavatelji koji prate njegov rad, no naglašava da je do incidenta došlo isključivo zbog napada na njega u kojem se nije mogao izbjeći fizički obračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 08:16