ZANEMARIO ŽIVOTINJE

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: POGLEDAJTE ŠTO JE INSPEKCIJA PRONAŠLA NA IMANJU ANTE PAVLOVIĆA Tu su vreće s kožama, jedna mrtva ovca...

 
 Srđan Vrančić (fotografija Ante Pavlovića) / CROPIX

Od ranog jutra traje "češljanje" imanja Ante Pavlovića u Donjem Dragonožcu kod Zagreba. Prema prvim informacijama, inspekcija je u štali samoprozvanog kiropraktičara pronašla jednu mrtvu ovcu bez čipa ali i 10 vreća sa kožama nepoznatog porijekla.

Također je okolo bilo i pet, šest rasutih koža za koje se pretpostavlja da potječu od ovaca ili koza. Pred inspekcijom je duga noć, a pretraga će se protegnuti na nekoliko dana dokle god se temeljito ne “pročešlja” površina cijelog imanja, ali i grumeni zemlje koji su pomiješani sa životinjskim izmetom.

Rezultati inspekcijskog nadzora iz Pavlovićeva doma te pomoćnih gospodarskih prostorija iščekuju se u narednim danima.

FOTO: Užas na imanju Ante Pavlovića

A sve je krenulo kada je policija danas obavijestila Komunalno redarstvo Grada Zagreba i Dumovec o navedenom postupanju zakazanom za utorak ujutro. O Pavlovićeva četiri nečipirana psa pobrinut će se Dumovec dok će lešine zbrinuti Agroproteinka, inače nadležna za zbrinjavanje uginulih životinja.

Sve će ići na trošak pritvorenog Pavlovića koji će se suočiti s optužnim prijedlogom, a možda i kaznenom prijavom, ovisno o utvrđenim činjenicama tijekom postupanja koje još uvijek traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 21:45