DETALJI HORORA U TRNSKOM

Eksplozija je nesretnog umirovljenika odbacila nekoliko metara: ‘U stanu su mu stalno gorjele svijeće‘

Predstavnik suvlasnika otkrio nam je da je tragično preminuli susjed živio poprilično neurednim životom i da je bio strastveni pušač

Eksplozija u Trnskom

 Tomislav Kristo/Cropix/

Žitelj novozagrebačkog naselja Trnsko G. P. (72) smrtno je stradao u vatrenoj stihiji koja je izbila u subotu oko 6.20 sati u njegovom stanu na 1. katu stambene zgrade istoimene ulice Trnsko. Tragedija kojoj je prethodila stravična detonacija koja je probudila cijeli kvart, dogodila se svega 20-ak minuta nakon što se umirovljenik vratio s obližnjeg kioska.

Naime, bilo je 6.05 sati kada je na kiosku plaćao račune i kupio cigarete. Vratio se natrag do trosobnog stana veličine 50-ak kvadrata koji su već bili okupirali dim i vatra. Pretpostavlja se da je, čim je otvorio protuprovalna vrata, vlasnik stana uočio dim pa je krenuo prema prozoru ne bi li provjetrio stan, međutim, bili su to kobni koraci jer je nakon izbijanja požara, kažu iz PU zagrebačke, došlo do eksplozije plinske boce čija je snaga nesretnog umirovljenika odbacila nazad na hodnik sve do ulaznih vrata.

- Dim je sukljao kroz stubište. Susjedov pas je reagirao lavežom jer je osjetio dramu pa smo istrčali van. Uzeo sam protupožarni aparat, spustio se do prvoga kata pokušavajući otvoriti protuprovalna vrata, ali nisam uspio. Otrčao sam ugasiti plin u zgradi da ne dođe do još veće katastrofe, a vatrogasci su došli za pet minuta doslovno te uspjeli obiti vrata, ući u stan i ugasiti vatru koja je već bila sukljala van kroz prozor sobe u kojoj je susjed spavao. Inače, u toj sobi je po cijelom zidu od poda do stropa bila velika polica prepuna knjiga i časopisa. Vatrogasci su kroz prozor izbacivali nagorene stolove, stolice i namještaj – kaže za Jutarnji list nakon šokantnog jutra, predstavnik suvlasnika Slaven S.

Otkriva nam dalje da je tragično preminuli susjed živio poprilično neurednim životom i da je bio strastveni pušač.

image

Eksplozija u Trnskom

Tomislav Kristo/Cropix
image

Eksplozija u Trnskom

Tomislav Kristo/Cropix
image

Eksplozija u Trnskom

Tomislav Kristo/Cropix

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti ove tragedije, a kako neslužbeno doznajemo, 72-godišnjaku je često bila u stanu upaljena svijeća koju je, pretpostavlja se, kobnog jutra bio ostavio dok je odlazio na kiosk.

image

Eksplozija u Trnskom

Tomislav Kristo/Cropix
image

Eksplozija u Trnskom

Tomislav Kristo/Cropix
image

Eksplozija u Trnskom

Tomislav Kristo/Cropix

Detonacija koja je iz kreveta "potjerala" žitelje Trnskog, glavna je tema u kvartu. Neki kažu da je bilo samo pitanje vremena, s obzirom na način života preminulog muškarca, da se dogodi neka nevolja.

- Velika je to tragedija koja nam se dogodila u ulazu. Bio je dobar čovjek. To nitko ne spori. Živio je sam i smatrao da je u stanju sam o sebi brinuti. Volio je čitati Sportske novosti i vjerujem da nije bilo broja koji kupio nije, ili barem prolistao. Točno je da su mu stalno gorile svijeće u stanu, kraj glave ako je ležao ili uz noge ako je sjedio na fotelji. Govorio je da mu je tako toplije – zaključila je susjeda pokojnoga.

image

Eksplozija u Trnskom

Tomislav Kristo/Cropix
image

Eksplozija u Trnskom

Tomislav Kristo/Cropix

Tijekom vatrene stihije, zagrebački vatrogasci su iz zadimljenih stanova spasili dvoje stanara zgrade koji su se nagutali dima, no nisu, navodno, ozbiljnije ozlijeđeni, a po ulasku u stan 72-godišnjaka dočekao ih je tužan prizor.

Očevid pokazao: Požar u Trnskom najvjerojatnije izbio iz kućišta za lampaš

Oko 6.20 sati u Zagrebu u Ulici Trnsko u stanu je izbio požar tijekom kojega je smrtno stradao 72-godišnjak. Liječnička pomoć pružena je još dvjema osobama zbog udisanja dima, dok drugih ozlijeđenih nema.

Provedenim očevidom uz stručnu pomoć protupožarnog inspektora utvrđeno je da je požar izbio najvjerojatnije iz metalnog kućista sa lampaša ili svijeće. Iz policije također navode da iako se na mjestu događaja čuo zvuk koji je upućivao na sumnju o mogućoj eksploziji plinske boce, očevidom je ipak utvrđeno da plinska boca eksplodirala nije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:11