NASTALA PANIKA

FOTO: EKSPLOZIJA I POŽAR U STANU NA ZAGREBAČKOJ RUŽMARINKI Drama na petom katu stambene zgrade, mladić vatru gasio s krova pa pao na balkon

 
 Marko Todorov / CROPIX

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima u ponedjeljak nešto prije 17 sati došlo je do požara stana na petom katu stambene zgrade u zagrebačkoj Ulici Ružmarinka, a tijekom policijskog očevida kojim će se utvrditi uzrok vatrene stihije, kako doznajemo, biti će posla i za zagrebačke kriminaliste, točnije za Odjel droga.

Sve je započelo kad se, prema pričanju svjedoka, začula eksplozija, povik da gori, a potom je iz stana počeo sukljati dim “pomiješan” s vatrom. Bio je to okidač da se promptno okrene broj 193 nakon čega su vatrogasci u svega par minuta pristigli na poprište intervencije.

- Brzo su dečki sve pogasili iako se činilo da će vatru teško obuzdati. Pa to je išlo fest u vis, a neki mladić je bio na krovu zgrade i u rukama je imao vatrogasni aparat. Saginjao se i pjenom gasio s krovišta balkon na kojem je bila isto vatra. I onda je on nekako pao na taj isti balkon i nije ga se vidjelo. Mislim da je to bio od vlasnika stana sin - ispričala je za Jutarnji list jedna od stanarki zgrade koja je u kobnom trenutku bila ispred objekta jer je šetala psa.

Drugi susjed pojasnio je, potom, kako je nastala panika u samom stubištu jer “kad krene vika onda sa svakom sekundom drama raste i požar se širi iako možda nije tako.”

Osim vatrogasaca i policije, na mjesto gašenja pristigla je i Hitna pomoć obzirom da je jedna osoba u cijeloj toj nastaloj gunguli ozlijeđena. Ne zna se, međutim, je li u pitanju netko od ukućana iz stana gdje je zaiskrilo odnosno je li to možda mladić koji je viđen da s krova gasi požar ili se, pak, radi o nekom od susjeda.

- Vatrogasci su preko balkona spasili jednog dečka jer valjda kroz protuprovalna vrata nisu mogli ući sa stubišta. Dobro je da nije nitko ozbiljnije nastradao i da je vatra pravodobno uočena jer naše stare zgrade lako planu - otkriva nam drugi susjed.

Koji je točan uzrok požara doznat će se po dovršetku policijskog očevida koji će se otegnuti do kasno u noć, no ono što je posebno privuklo pažnju istražiteljima je sadržaj balkona stana na tom 5. katu. Kako neslužbeno doznajemo, uočene su tri, četiri veće vreće u kojima je bila upakirana marihuana, a u pepeljari na stoliću u boravku ostao je naprasno ugašen joint.

Inače, ovo nije prvi puta da nakon intervencije vatrogasaca policija ima dvostruki posao - otkriti uzrok požara kao i porijeklo pronađene marihuane.

O stanarima u zapaljenom stanu u kojem je navodno nađena “trava”, susjedi imaju samo riječi hvale. Kažu da je riječ o starijem bračnom paru s kojima živi sin u ranim 30-ima.

FOTOGALERIJA: Požar na Ružmarinki

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:04