PROCES

ESTRADNI OBRAČUN U SUDNICI Osnivač grupe Karma opisao neugodno iskustvo s pjevačicom: 'Kad sam čuo da ide u E.T., rekao sam - Bože, što ih čeka...'

Ksenija i Sara Elena Menkovska; u krugu: Nenad Čirjak
 Ranko šuvar, Neja Markičević / CROPIX

U nastavku estradnog obračuna frontmena grupe E.T. Adonisa Ćulibrka Boytronica i bivše pjevačice grupe Sare Elene Menkovske te njezine majke Ksenije, u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu svjedočio je Nenad Čirjak, glazbenik i jedan od osnivača grupe Karma. I on je, kao i Ćulibrk, s pjevačicom Menkovskom imao neugodno iskustvo. No, za razliku od Boytronica, kojeg je bivša pjevačica okarakterizirala kao osobu koja ju je zlostavljala i maltretirala, Čirjak je prošao bolje jer Menkovsku na kraju nije angažirao.

- Poznajem prisutne optužene. Imao sam grupu Karma i surađivao sam s E.T.-jem. Saru sam upoznao 2014. godine, kad je kod mene došla na probu jer sam tražio novu pjevačicu. Imali smo dosta nastupa u inozemstvu. Smjestili smo je u obiteljski apartman u Savudriji. Čim smo se upoznali, ona je tražila ugovor. Iznenadilo me to, pa sam kontaktirao menadžericu Lovorku Lisičić, koja se isto iznenadila zbog ugovora jer nije imala ni probni nastup, a na probama se nije trudila. Sjećam se da je znala spavati do tri popodne. No, nisam je na kraju angažirao. Nije mi odgovarala. Imao sam neugodnih iskustava s njom i njezinom majkom - ispričao je sucu Zorislavu Kalebu glazbenik Čirjak.

Čuvši posljednju rečenicu, majka pjevačice Menkovske, Ksenija, pobunila se rekavši: "Još nisi imao neugodnog iskustva, ali imat ćeš!"

Dok je sudac smirivao uzavrele "strasti" te unosio u zapisnik iskaz svjedoka, bivša pjevačica E.T.-ja je neprekidno dobacivala, pa je na pet minuta izbačena na sudski hodnik.

- Sa Sarom sam imao probna snimanja, a poslije me njezina majka optuživala da sam iskoristio dio vokala u jednoj pjesmi, ali sam joj dokazao da nisam. Tko god ima imalo glazbenog iskustva, prepoznao bi da se ne radi o istim vokalima. Ona je kod nas bila u dva navrata, ukupno sedam do deset puta. Nije mi odgovaralo njezino ponašanje. Bile su dogovorene frizure i vizažisti, no to na kraju nije realizirano, a ona je znala izjaviti da se sama obojila u crveno. Sara i njezina majka rekle su mi i da one sve tuže.

Nakon što smo prekinuli suradnju, Sarina majka mi je prijetila tužbom, pa sam im se putem odvjetnika obratio da prestanu. Također, gospođa Ksenija je preko Facebooka navodila da naša nova pjevačica ne zna pjevati i da je katastrofa te da to ne može biti njezin vokal, nego da je Sarin. Sve to je trajalo nekoliko mjeseci, a prestalo je nakon što sam kontaktirao odvjetnika. Iz medija sam doznao da je Sara nova pjevačica E.T.-ja. S obzirom na neugodno iskustvo s njom, samo sam komentirao: 'Bože, što ih čeka.' I opet sam u medijima poslije pročitao kako je to završilo - rekao je Čirjak, kojem nije dugo trebalo kako bi shvatio da "Sara nije idealna pjevačica za Karmu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 03:07