'TRAVNATI' BIZNIS

FOTO: BAKA BONNIE I DEDA CLYDE IZ ZAPREŠIĆA Krali struju za plantažu marihuane u vlastitoj kući

 PU Zagrebačka / PU Zagrebačka

ZAPREŠIĆ Vremešni bračni par sa zaprešičkog područja pretvorio je obiteljsku kuću u ilegalni laboratorij marihuane i ulja hašiša!

Uzgoj pozamašne količine indijske konoplje 63-godišnjeg muškarca i njegovu tri godine mlađu partnericu stajao je uhićenja ali i dvije prijave.

Kazneno će odgovarati za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a biti će i sankcionirani jer su se ilegalno prikopčali na HEP-ovu mrežu i svjesno krali struju!

Vrijednost oduzete marihuane premašuje milijun kuna, a kako doznajemo, istražitelji su već neko vrijeme raspolagali informacijama da u ulici bračnog para indijska konoplja klija k'o luda!

Sumnje su se ubrzo i pokazale istinitima. U laboratoriju supružnika pronađeno je i oduzeto 105 stabljika indijske konoplje visine od 5 do 135 centimetara, 765grama marihuane, šest medicinskih šprica sa 27,5 ml ulja hašiša, vaga za precizno mjerenje težine, ali i kompletan sustav za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje točnije čak 27 lampi od 400 i 600W sa sjenilima, dvije grijalice, dva filtera zraka i sedam transformatora.

Supružnici su krenuli u 'travnato-uljni' biznis početkom prošle godine. Došli su na ideju zbog malenih prihoda, a imali su kuću koja 'zjapi' poluprazna.

Procjene su da bi su supružnici mogli 'pobrati' preko 50 kilograma marihuane, a osim trave, izrađivali su i ulje hašiša koje su prodavali u bočicama od 5ml i to za 600 kuna.

Od ranije nisu kazneno prijavljivani, a kućni laboratorij ih je stajao uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:07