DRAMA

FOTO: BUKTINJA U ZAGREBAČKOM NEBODERU Na 16. katu zgrade na Vrbiku planuo stan, gasitelji su u jednom trenu zatekli gospođu u nesvijesti

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Doslovno u zadnji čas zagrebački vatrogasci ušli su u plamteći stan na 16. katu nebodera u Čazmanskoj ulici na zagrebačkom Vrbiku noćas oko 2,15 sati jer su, zajedno sa policajcima i djelatnicima Hitne iz "ralja smrti" spasili vlasnicu stana Mariju K.

Kako doznajemo, nesretnu ženu su u nesvijesti zatekli kako sjedi u fotelji sobe, a trosoban stan je bio skroz ispunjen dimom. Nakon reanimacije, stanarka zgrade prevezena je kolima Hitne u bolnicu, a za zagrebačke vatrogasce intervencija je bila pravi izazov.

Naime, dolaskom do zgrade, uočeno je kako na zadnjem katu zgrade suklja crni dim, pa su ulaskom u nju, krenuli po stubištu postavljati cijevnu prugu. Pred vratima stana na 16. katu, iza kojih se odvijala prava agonija, čekali su ih policajci i prestravljeni susjedi. Čim su ušli u stan ispunjen dimom, krenuli su pretraživati prostorije od kojih su dvije sobe skroz izgorjele. Ženu u nesvijesti su iznijeli na hodnik gdje su ju djelatnici Hitne pomoći odmah krenuli reanimirati, a čim je počela davati znakove života, odvezena je u bolnicu. U kakvom je trenutno stanju, nije poznato.

Što je pošlo po zlu u stanu Marije K., otkrit će policijski očevid koji je u tijeku.

Susjedi tog nebodera u Čazmanskoj, iza kojih je neprospavana noć, su u šoku. Zahvalni su policajcima i vatrogascima što su cijelo vrijeme smirivali situaciju jer ih je sve uhvatila panika obzirom na kat na kojem je buktilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:52