TRAGEDIJA U ISTRI

FOTO: DETALJI NESREĆE NA IPSILONU U 'Tamić' se zabio direktor kompanije koja proizvodi dijelove za avione, u Pulu je išao po ženu i dvomjesečnu bebu

 TV LOKI / Facebook

Muškarac koji je poginuo u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u subotu oko 7:40 dogodila na Istarskom ipsilonu je Vuk Dragović (44) iz Beograda, vlasnik i direktor tvrtke 'Wing' koja se bavi proizvodnjom dijelova za zrakoplove, piše Blic.

Kobnog jutra vozio je prema Puli kako bi na aerodromu dočekao svoju ženu i dvomjesečnu bebu te s njima krenuo na planirani odmor.

Nesreći je najvjerojatnije kumovao umor. Naime, Dragović je iz Beograda vozio za Pulu tijekom noći od petka navečer. U subotu oko 14 sati na pulskom aerodromu trebao se naći sa suprugom i djetetom koji su iz Beograda poletjeli avionom u jutarnjim satima.

Dragović je upravljao Audijem Q2 beogradskih registarskih oznaka kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotni trak i udario u kamion TAM, varaždinskih oznaka. Nakon toga, Audi se frontalno zabio u Peugeot 301 bosanskohercegovačkih oznaka.

TV LOKI

Dragović je od posljedica sudara preminuo na licu mjesta, dok su vozač teretnog vozila i 67-godišnja suputnica iz Peugeota prevezeni u riječku bolnicu.

Inače, kompaniju 'Wing' osnovao je još Dragovićev otac, pokojni profesor dr. Tomislav Dragović, dugogodišnji šef Katedre za zrakoplovstvo na Strojarskom fakultetu u Beogradu.

TV LOKI

Na mjestu nesreće stravičan prizor. Iz uništenog Audija izletio je motor, i to na uzvisini uz cestu. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi došli do unesrećenog. U automobilu je bila vidljiva i jedna dječja sjedalica te nekoliko igračaka.

- Bio je to veliki šok, prvi put sam ovo doživio nakon 45 godina mog vozačkog staža, rekao je u subotu za HRT potreseni vozač Peugeota.

TV LOKI

- Što da vam kažem, to je bila sekunda. Audi se kretao iz smjera Rijeke prema Puli i u jednom trenutku je prešao na moju stranu. Pokušao sam se maknuti u stranu koliko sam mogao, ali sudar je bio neizbježan. Bio sam bespomoćan. Udario je u moju lijevu stranu i nažalost završilo je kako je završilo. Hitna pomoć je došla u samo nekoliko minuta i sad sam u bolnici u Rijeci. Imam ozljede glave. Za sad je sve dobro i svaka čast liječnicima i bolničkom osoblju, imam samo riječi pohvale, rekao je u subotu Glasu Istre još vidno potresen Vid Cafuk, vozač kamiona TAM u koji je udario Audi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:20