UHIĆEN MILAN ŠTIFANIĆ

FOTO: DETALJI OPSADNOG STANJA U PULI Zbog prijetnji uhitili čovjeka kojeg se povezivalo s 'hrvatskim Escobarom', tijekom privođenja se isjekao

 
u krugu: Milan Štifanić
 Glas Istre, Ranko Šuvar / CROPIX

U pulskom naselju Šijana, preko puta Kauflanda, u ponedjeljak poslijepodne bilo je pravo policijsko opsadno stanje nedaleko kuće Milana Štifanića, koji je u niz navrata punio stupce crne kronike, a povezivalo ga se s nedavno uhićenim Stjepanom Prnjatom, kojega su u javnosti prozvali 'hrvatskim Escobarom'.

Naime, Štifanić je prijetio vatrenim i hladnim oružjem u svojoj kući. Zbog toga je policija blokirala cestu.

Glas Istre

Kako saznajemo iz Policijske uprave istarske, pulska je policija postupajući po prijavi nasilja u obitelji i kaznenog djela prijetnje u 19 sati u Ulici 43. istarske divizije u Puli, uz uporabu sredstava prisile, uhitila 47-godišnjeg muškarca.

Glas Istre

- Naime, nakon dolaska policijskih službenika na adresu prebivališta, oko 17,50 sati, muškarac se nalazio na katu obiteljske kuće, odakle je prijetio policijskim službenicima hladnim oružjem, kao i da će ozlijediti žensku osobu koja se nalazila s njim u stanu. S obzirom na to da je muškarac prijetio i uporabom vatrenog oružja, policijski službenici zatvorili su okolne ulice s ciljem zaštite života građana, navodi Policijska uprava istarska.

Glas Istre

Glas Istre

Štifanića su uhitili u 19 sati "uz primjenu sredstava prisilile". Budući da se prilikom postupanja ozlijedio hladnim oružjem kojim je prijetio, nakon što mu je pružena hitna medicinska pomoć, prevezen je u Opću bolnicu Pula. Slijedi kriminalističko istraživanje.

Zagreb, 191216.
Zupanijski sud, Zrinjevac
Sudjenje: I optuzeni Stjepan Prnjat u drustvu odvjetnika Ljube Pavasovica Viskovica dolazi na pripremno rociste za krijumcarenje droge.
Na fotografiji: Milan Stifanic sa odvjetnicom.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX
Milan Štifanić snimljen 2016. godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:18