MILIJUNSKA ŠTETA

FOTO: DJEVOJCI PRIJETILI PA JOJ ZAPALILI MAZDU? Nakon što je čovjek protiv kojeg je svjedočila završio u zatvoru, Ana Marija više nije mirno spavala

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Strašna vatrena stihija, koja je buknula oko jedan sat nakon ponoći u prizemnom parkirališnom dijelu zgrade kućnog broja 189A zagrebačke Gračanske ceste, uništila je dva automobila i fasadu zgrade pričinivši milijunsku štetu. Kako doznajemo, vatra je izbila pod još nerazjašnjenim okolnostima na Mazdi MX5 zagrebačkih oznaka u vlasništvu Ana Marije K. (33) te se odmah proširila na susjedni parkirani Golf V u vlasništvu Nine M. (25).

Živi u strahu

Dim i vatra koji su sukljali u vis prijetili su i stanovima, no zahvaljujući promptnoj intervenciji zagrebačkih vatrogasaca požar je zaustavljen.

Iza stanara zgrade je probdjevena noć, a sve je uhvatila panika kad su se zaredale eksplozije i kada je stubište ispunio dim. Mnogi su u nastaloj panici istrčali iz svojih domova u pidžamama.

- Prije nego što je počelo gorjeti ništa se neobično nije čulo. No najednom se upalio alarm, a susjed koji stanuje iznad garaže gdje su gorjeli auti digao je na noge nas sve susjede. Nastala je panika. Van smo izletjeli u pidžamama. Djevojku čija je bijela Mazda izgorjela mi ne poznajemo. Ona je tu podstanar zadnje dvije godine. Zajedno s nama probdjela je noć pred zgradom dok su vatrogasci gasili, a policija održavala red i pokušavala utvrditi okolnosti uzroka požara. Bila je vrlo uzrujana.

S njom je bio i psić. U isto vrijeme pokazivala je i vidnu zabrinutost te strah - kaže za Jutarnji list predstavnik suvlasnika zgrade, pojašnjavajući da s tom stanarkom nikad nije bilo nikakvih problema. Drugi, pak, susjed otkriva kako ta 33-godišnjakinja opravdano sumnja da joj je automobil namjerno zapaljen.

- Strah ju je što joj se iduće može dogoditi. Naime, u zadnjih godinu dana taj auto je već bio meta nekog manijaka koji joj je bočni dio auta s vozačeve strane polio nekom pjenom koju je mogao skinuti samo mehaničar. Tad je već policiji rekla svoja saznanja koja očito povezuje i s ovim paležom auta. Rekla nam je tu svima da joj jedan čovjek, za kojeg tvrdi da joj nije dečko, uporno pokušava napakostiti.

Detalje nismo pitali da previše ne guramo nos, a niti nam je željela detaljnije išta više reći - priča nam drugi susjed. Na upit zna li čime se bavi, uvjerava nas da ne zna, ali da pretpostavlja da je negdje zaposlena jer najamnina za stan u kojem živi kao podstanarka premašuje 500 eura mjesečno.

Stanovi neoštećeni

Nijedan stan u zgradi nije oštećen, dok je samo jedan, i to onaj iznad garaže gdje je gorjelo, začađen.

Susjedi okolnih zgrada zgroženi su požarom koji je, ističu nam u glas, izgledao izvan kontrole.

- Činilo se kao da će izmaknuti kontroli kad je vatra nekontrolirano krenula uz fasadu u vis prije dolaska vatrogasaca. U njezinu stanu 24 sata dnevno gore svjetla. Malo čudno, zar ne? Takve stvari se naprosto moraju primijetiti - otkriva nam susjeda iz druge zgrade.

Ne bi li provjerili navode susjeda, pokušali smo stupiti u kontakt s Ana Marijom K., no njezin mobitel je bio isključen. Također, u popodnevnim satima, nakon završetka očevida, uklonila je svoj Facebook profil na kojem su se, među ostalim, nalazile slike na kojima je pozirala za volanom bijele jurilice MX 5 koja je to jutro izgorjela u garaži.

Kako smo, pak, neslužbeno doznali, istražitelji sumnjaju kako bi požar mogao imati veze s jednim slučajem u kojem je bila svjedok optužbe te je, među ostalim, na osnovi njezina iskaza protiv okrivljenika donesena osuđujuća presuda. Nakon toga navodno je počela dobivati prijetnje u vidu raznih napada na njezinu imovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:46