MASNA ZARADA

FOTO: MLADIĆ I DJEVOJKA ZARADILI PRAVO BOGATSTVO NA PRODAJI KRIVOTVORENIH TENISICA DILJEM HRVATSKE Nakon punih pet godina završili iza rešetaka

 
Zaplijenjene tenisice
 MUP

Mladić i djevojka osumnjičeni su da su u posljednjih pet godina na prodaji krivotvorenih tenisica preko društvenih mreža zaradili gotovo 1,8 milijuna kuna, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

Osumnjičena 27-godišnjakinja, kojoj je pomagao 28-godišnjak, nudila je preko interneta kupcima diljem Hrvatske krivotvorenu obuću uvjeravajući ih u ispravno podrijetlo robe.

Policija ih tereti za povredu žiga i pomaganje u tom nedjelu, što uključuje neovlašteno korištenje zaštićenih naziva ili oznaka proizvoda.

Kupcima je od 2014. do svibnja ove godine isporučila više od 6000 pošiljaka na čemu je ostvarila korist od 1,78 milijuna kuna.

MUP

Policija je u prostorijama kojima su se koristili osumnjičenici zaplijenila prijenosno računalo, tablet, mobitele, omote pošiljaka, oko 37 tisuća kuna, 63 paketa za otpremu te nekoliko vraćenih pošiljaka u kojima je bilo 89 pari krivotvorenih tenisica.

Kriminalističko istraživanje počelo je u Policijskoj postaji u Vrbovskom, rečeno je na konferenciji za novinare.

MUP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2023 20:29