DRAMA KRAJ ZAGREBA

FOTO: NOĆNA VOŽNJA PO SLJEMENU BILA JE KOBNA ZA ZAGREBAČKI PAR Automobilom sletjeli u provaliju duboku preko 30 metara!

 
 JVP Zagreb

Vožnja po Sljemenskoj cesti noćas iza ponoći bila je kobna za jedan zagrebački par obzirom da su sa svojim autom u zavoju kod ugibališta broj 5, sletjeli u provaliju duboku preko 30 metara!

Zahvaljujući udruženim snagama deset zagrebačkih vatrogasaca i pripadnika HGSS-a koji su poslani na intervenciju čim su unesrećeni uspjeli odaslati poziv u pomoć na 112, nakon jednosatne akcije vozač Robert R. i suvozačica Zlata P. D. su sigurno izvučeni na kolnik s kojeg su sletjeli.

Preuzeli su ih djelatnici Hitne pomoći, a policija je uzela njihove osobne podatke te nastavila s očevidom kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije.

JVP Zagreb

Kako doznajemo, dramatičan poziv u pomoć odaslala je upravo suvozačica koja je ostala dovoljno prisebna unatoč teškim ozljedama glave da uzme mobitel i nazove 112. Nakon toga je uslijedila izrazito zahtjevna i kompleksna akcija.

Tijekom prevrtanja vozila, vozač je ispao iz auta te je dočekao početak intervencije sklupčan na tlu i uglavljen ispod vozačevih vrata. Oboje su bili pri svijesti te su trpjeli velike bolove po cijelome tijelu, a točna kvalifikacija ozljeda se još utvrđuje u bolnici gdje su prevezeni.

JVP Zagreb

- Prema dojavi centra veze, upućeni smo na Sljemensku cestu radi prometne nesreće s unesrećenim osobama. Osobno vozilo je bilo sletjelo u provaliju. Spuštanje i spašavanje pomoću užadi pritom koristeći tehnike spašavanja iz dubina i visina, je bilo izuzetno komplicirano i kompleksno zbog same dubine od 30-ak metara. Spašavanje je izvršeno pomoću dvije daske za imobilizaciju, prsluka i dvoja nosila te smo unesrećene osobe izvukli preko kranskog vitla sa vatrogasnog vozila – doznajemo iz JVP Zagreb.

JVP Zagreb

Okolnosti slijetanja s ceste policijski službenici ekipe za očevid još uvijek utvrđuju odnosno da li je nesreći kumovala neprilagođena brzina kretanja, slaba vidljivost, trenutak nepažnje vozača ili možda alkohol.

JVP Zagreb

JVP Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:23