ĐURO VANĐURA

FOTO: NOVE POJEDINOSTI STRAŠNOG POŽARA NA ZAGREBAČKOJ VOLOVČICI U stihiji koja mu je progutala stan život izgubio naš poznati povjesničar umjetnosti

 
 Alen Međić / CROPIX, Goran Mehkek / CROPIX

Prava drama odvijala se u ponedjeljak od 20 sati u zagrebačkom naselju Volovčica gdje je zbog kvara na električnim instalacijama hladnjaka izbio požar u kojem je smrtno stradao poznati povjesničar umjetnosti, profesor Đuro Vanđura (60).

Đuro Vanđura, prof., povjesničar umjetnosti i likovni kritičar rođen je 1958. u Vinkovcima, a diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1980. godine. Bio je ravnatelj Strossmayerove galerije starih majstora pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, a kasnije viši kustos u istoj galeriji. Objavio je preko 500 bibliografskih jedinica u raznim stručnim i znanstvenim časopisima. Autor je erotske monografije “Eros & Pornos”.

Sinoć je u njegovom stanu na drugom katu stambene zgrade u Zapoljskoj ulici izbio požar, a na mjesto događaja ubrzo su došli vatrogasci.

FOTOGALERIJA: Požar na zagrebačkoj Volovčici

Kao što smo izvijestili, prema prvim informacijama opožarene su dvije sobe i balkon, a vatra je stavljena pod kontrolu prije nego se proširila na okolne stanove.

- Netko je u ulici povikao: ‘Gori nečiji stan!’, a vatrogasci su već stizali u ulicu. Izbrojali smo četiri vatrogasna kola. Dim je počeo sukljati kroz balkon pa smo strahovali da susjed s 3. kata ne nastrada ako se pojavi na balkonu da vidi što se zbiva. U tom dijelu stanova u tom stupcu je kuhinja, no ne znam nalazi li se i u tom stanu baš tamo - rekla je stanarka Zapoljske dok još nije znala da je u stanu nađen mrtav njezin susjed, profesor Đuro Vanđura.

zagreb,230200
djuro vandjura,ravnatelj shtrossmaerove galerije
foto:goran mehkek
Goran Mehkek / CROPIX
Đuro Vanđura, snimljen 2000. godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:52