DRAMA

FOTO: OSTALI BEZ SVEGA U VATRENOJ STIHIJI Jezivi prizori požara na obiteljskoj kući u mjestu pored Pleternice, gasilo ga čak 40 vatrogasaca

 Marko Krstanović / Pozega.eu

KUZMICA – 40 vatrogasaca sa sedam vozila više od dva sata vodili su borbu s vatrenom stihijom koja je oko 1 sat iza ponoći zahvatila obiteljsku kuću u Kuzmici pokraj Pleternice, javlja Požega.eu.

- Vlasnik je navodno oko 23 sata čuo pucketanje u dimnjaku, no nije ni sanjati mogao da će u trenu izbiti požar i to tolikih razmjera. Kada je vidio vatru, u pomoć je pozvao Centar 112 – prepričavaju mještani.

Ovakav se požar ne pamti u ovom kraju. Vatrogasci su ulagali nadljudske napore da lokaliziraju vatru koja je zahvatila gornji dio kuće. Krovište je u potpunosti izgorjelo, zidovi na gornjem dijelu kuće popucali. Za vatrogasce koji su neumorno gasili požar prijetila je velika opasnost jer su s kuće padale grede, limovi, crijepovi….

– Ovdje su vatrogasci iz pleterničkog DVD-a, koji su prvi došli, ali nažalost. Brzo su stigli i vatrogasci požeške javne postrojbe kao i jakšički DVD. Koliko smo vidjeli, vatrogascima iz Pleternice nije proradila pumpa. Ovako što ne pamtimo. Ljudi daju sve od sebe kako bi ugasli vatru, ali čini se kao da su nemoćni. Upravo je stigla još jedna cisterna s vodom. Počela je propadivati kišica i nadamo se da će im barem malo olakšati muke – kažu mještani.

Za to vrijeme vlasnici su bespomoćno promatrali kako njihov životni trud u trenu nestaje u plamenu. Podsjetimo, upravo je ovaj kuzmički kraj prije nešto manje od tri godine zahvatila velika poplava. I dok su se od vodene stihije uspjeli obraniti, vatra je pokazala svu svoju nemilosrdnost i moć.

Na terenu su djelatnici Elektre Požega i HEP plina, a promet je na dionici Kuzmica-Pleternica zatvoren, javlja Pozega.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2022 18:47