SMRT JASMINE DOMINIĆ

FOTO: OVAKO SADA IZGLEDA SMILJANA SRNEC Ženi koja je ubila sestru pa tijelo držala skriveno u zamrzivaču čak 19 godina produžen pritvor

 
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

<<<<<<< - Smiljani Srnec, optuženoj da je ubila sestru Jasminu, sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda produljila je pritvor za mjesec dana, koji može trajati do 16. lipnja, zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

Potvrdio je to Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

U odnosu na prijašnje razloge za pritvor otpali su razlozi utjecaja na svjedoke s obzirom da su u dosadašnjem toku istrage ispitani svi svjedoci i s obzirom da je pritvor produljen za 30 dana, u tom roku bi tužiteljstvo trebalo odlučiti o tome hoće li podići optužnicu i odlučiti ima li dovoljno dokaza da je Srnec ubila sestru i tijelo sakrila u zamrzivač.

---------------------------------

Županijski sud u Varaždinu u srijedu je odlučio za još mjesec dana produljiti istražni zatvor za Smiljanu Srnec, okrivljenoj za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu. Ispitani svi svjedoci pa nema opasnosti utjecaja na svjedoke, no ostaje važiti opasnost od ponavljanja djela, prenosi N1.

Pravosudna policija uoči ročišta dovela je u zgradu suda Smiljanu Srnec u lisicama.

Podsjećamo, Srnec je 15. ožujka produljen istražni zatvor za dodatna dva mjeseca zbog sumnje da počinila kazneno djelo ubojstva te zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Kako doznajemo, istraga je skoro dovršena, uskoro bi se trebala znati odluka DORH-a o tome ima li dovoljno utemeljenih dokaza za podizanje optužnice protiv Smiljane Srnec.

FOTOGALERIJA: Smiljana Srnec dolazi na sud

U međuvremenu, Vrhovni sud odbio je prijedlog njezina branitelja po službenoj dužnosti, čakovečkog odvjetnika Krešimira Golubića, o izdvajanju nekih službenih bilješki o obavljenim policijskim razgovorima kao nezakonitih dokaza.

Srnec je uhićena 16. veljače, i to svega nekoliko sati nakon što je u škrinji u njihovoj obiteljskoj kući u Palovcu pronađeno tijelo njezine davno nestale sestre Jasmine, čiji je nestanak policiji prijavljen 2005. godine. U istražnom se zatvoru nalazi od 20. veljače. Prema Zakonu o kaznenom postupku okrivljenika se u istražnom zatvoru do podizanja optužnice može držati maksimalno šest mjeseci.

Suprug Smiljane Srnec Ivica, njezina najstarija kći Katarina, njezina majka Katarina, zaručnik njezine najstarije kćeri David Balent te njezine dvije mlađe kćeri dobili su dozvolu da je posjete u varaždinskom zatvoru, izvještava 24 sata.

Članovi uže obitelji mogu dobiti dozvolu za posjet uz uvjet da prilikom posjete ne razgovaraju o samom kaznenom djelu. Kao što smo već ranije pisali, svi članovi uže obitelji Smiljane Srnec koristili su zakonsko pravo blagodati i nisu svjedočili u postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:29