LEŠ U ZAMRZIVAČU

FOTO: OVO JE SESTRA UBIJENE JASMINE Završeno ispitivanje, navodno se branila šutnjom, određen joj je istražni zatvor

 
Smiljana Srnec
 Željko Hajdinjak / Hanza Medai

Smiljanu Srnec, osumnjičenu za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, jutros u 7.30 iz prostorija PU Međimurske dovezli su policijskom 'maricom' na ispitivanje u varaždinski Županijski sud.

Ispitivanje je završilo oko 9.30h, a iako za to nema službene potvrde, pretpostavlja se da Smiljana Srnec nije iznosila svoju obranu već se branila šutnjom.

Sutkinja istrage Biserka Plesničar odredila joj je istražni zatvor Smiljani Srmec u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecanja na svjedoke.

Rješenje o određivanju istražnog zatvora je već napisano, a u 11:15h Smiljana Srnec iz suda je prebačena u varaždinski zatvor.

Policijska 'marica' parkirala je na jednom od stražnjih izlaza, policajci su uveli osumnjičenu u kombi i prevezli je doslovce 20 metara dalje u krug zatvora u zatvorenom vozilu kako je ne bi mogli snimiti fotoreporteri.

Očekuje se da će Igor Pavlic, sudac i glasnogovornik varaždinskog suda, u 11:45 sati dati izjavu medijima.

Policija je Smiljanu Srnec i jutros dovela na stražnji ulaz suda gdje inače vrlo rijetko dovozi osumnjičenike tako da su je fotoreporteri i snimatelji televizijskih ekipa koji su čekali ispred suda jedva uspjeli snimiti.

Danas ujutro bilo joj je predočeno sve za što ju se tereti vezano za ubojstvo sestre Jasmine i ispitivanju je bio nazočan i njezin novi branitelj, odvjetnik Krešimir Golubić iz Čakovca.

Podsjećamo, prije formalnog uhićenja Smiljana Srnec je policiji ispričala i priznala da je ubila sestru, da ju je zatukla komadom drveta, a nakon toga sakrila zamrzivač gdje je tijelo provelo oko 19 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:16