EKSTRADICIJSKI POSTUPAK

FOTO: OVO JE ZGRADA U KOJOJ JE PRITVOREN ZDRAVKO MAMIĆ Savjetnik Dinama u večernjim je satima predan u nadležnost Suda BiH

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.06.2018. u 22:10

Duje Klarić / HANZA MEDIA, AVAZ

Zgrada suda u kojem će se u petak održati ročište po zahtjevu Hrvatske za izručenjem Zdravka Mamića (u krugu)

 

Dinamov savjetnik i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić predan je u četvrtak navečer u nadležnost Suda Bosne i Hercegovine, pred kojim će se sutra održati ročište po zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem.

Kako su za Hinu potvrdili izvori iz državnog pravosuđa i policije, Mamića su oko 19.30 dovezli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Sud BiH. Noć će, prema istim navodima, provesti u pritvorskoj jedinici Suda BiH.

Na internetskoj stranici Suda BiH nema najava da će se sutra održati ročište po zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem, no njegov odvjetnik ranije je potvrdio kako će Mamić sutra stati pred suca.

Tu bi trebao odgovoriti na osnovna pitanja o sebi, posjeduje li bosanskohercegovačko državljanstvo te protivi li se izručenju Hrvatskoj.

Sarajevo, 140618.
Zgrada Suda BiH u kojem ce se sutra odrzati rociste bjeguncu od hrvatskog pravosudja Zdravku Mamicu, vezano za hrvatski zahtjev za izrucenjem.
Foto: Avaz
Avaz / CROPIX
Sarajevo, 140618.
Zgrada Suda BiH u kojem ce se sutra odrzati rociste bjeguncu od hrvatskog pravosudja Zdravku Mamicu, vezano za hrvatski zahtjev za izrucenjem.
Foto: Avaz
Avaz / CROPIX
 

Mamić je tijekom dana rekao da će se usprotiviti toj mogućnosti.

Njegov odvjetnik Zdravko Rajić rekao je da ne postoje uvjeti za izručenje Hrvatskoj.

''Prema sadašnjoj situaciji, prema dokazima u spisu, nema uvjeta za izručenje s obzirom na činjenicu da je gospodin Mamić državljanin Bosne i Hercegovine. Ja sam uvjeren da će sutra zahtjev biti odbijen'', rekao je Rajić.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić je prošloga tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zajedno s još tri osobe, s objašnjenjem da je oštetio Dinamo i proračun Hrvatske. On je dan prije izricanja presude prešao u BiH, čije državljanstvo posjeduje. Sud u Osijeku naložio je raspisivanje međunarodne tjeralice, nakon čega je Republika Hrvatska zatražila od BiH izručenje Zdravka Mamića po sporazumu o međunarodnoj pravnoj suradnji u kaznenim stvarima.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo