ULTRALAKA LETJELICA

FOTO: PAO AVION KOD DARUVARA Srušio se na šumovito brdo, eksplodirao i zapalio se, poginula dva muškarca

Iza tragično preminulih ostalo je četvero djece i troje unuka, ali i neopisiva količina tuge

DARUVAR - Brdo Gradina nasred livade u Daruvaru bilo je kobno za dvojicu divnih ljudi i članova aerokluba Ždral Vladimira V. (57) i Tomislava B. (27) koji su se u subotu predvečer vinuli u nebeske visine sa sportskog aerodroma u Daruvaru. Poletjeli su u ultra lakom zrakoplovu tipa Fox u vlasništvu aerokluba Ždral, koji je nakon otprilike dva pređena kilometra otkazao poslušnost.

Došlo je do tehničkih poteškoća. Avion je, prema izjavama očevidaca, napravio manevar ulijevo nakon čega je nešto iza 18 sati pao na šumovito brdo. Pretpostavlja se da je došlo do eksplozije rezervoara jer su uslijedile dvije detonacije. Avion je eksplodirao i zapalio se.

Prvi su na mjesto tragedije stigli djelatnici Hitne pomoći, no nesretnom Tomislavu i Vladimiru nije bilo spasa. Odmah nakon njih stigli su i vatrogasci te policija. Od aviona nije ostalo ništa.

Na mjestu događaja proveden je očevid, a krajnji rezultat koji će otkriti uzroke pada, reći će Agencija za istraživanje nesreća.

FOTOGALERIJA: Očevid nakon pada aviona kod Daruvara

Iza tragično preminulih ostalo je četvero djece i troje unuka, ali i neopisiva količina tuge.

Inače, 2008. godine Vladimir V. preživio je već jedan pad sportskog aviona zajedno s prijateljem. U Nedelišću su se srušili na kuću i na kombi. Prošli su tada samo s nizom prijeloma. S bolničke postelje Vladimir je poručio da jedva čeka opet poletjeti. Pad ga nije obeshrabrio.

Prijatelji iz kluba već su se u subotu predvečer oprostili od Vladimira i Tomislava fotografijom koju su objavili na Facebook profilu aerokluba Ždral:

(Foto: Facebook)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:16