U DONJIM STATIVAMA

FOTO: POLICIJA SE OGLASILA O UBOJSTVU KOD KARLOVCA 'Završili smo istragu, znamo zašto je 82-godišnjak pucao u mladića (25)'

 
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Mirko Kulić (82) iz Donjih Stativa na području Netretića u svojoj kući u nedjelju u večernjim satima ubio je provalnika, utvrdila je tako policija nakon završenog kriminalističkog istraživanja, a tek sutradan oko 11 sati otišao je do susjede Marije V. i rekao joj da "zove policiju jer je ubio čovjeka".


- U večernjim satima 17. lipnja 25-godišnjak provalio u kuću 82-godišnjaka, a u trenutku nasilnog otvaranja vrata, iz unutrašnjosti prostorije vatrenim oružjem ga je usmrtio 82-godišnjak. Jučer nakon zaprimljene dojave, 82-godišnjak je uhićen te će zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, danas tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku - priopćili su iz policije.


Kulić, inače imućni povratnik iz Njemačke, koji je tamo mirovinu zaradio kao varioc, ubojstvo je počinio iz lovačke puške.

- Došao mi je na vrata i zamolio me da pozovem policiju jer da je ubio čovjeka. U rukama je držao mačetu s kojom smo ga viđali po selu zadnja dva tjedna. Nakon što mi je to rekao, oduzela sam se od straha jer je u dvorištu sjedio moj suprug kraj kojeg je Mirko netom bio prošao. Kako je susjed Mirko izgledao? Normalno. Na njemu se nije dalo iščitati da je ugasio nečiji život.

Potom je odšetao prema selu, a kad se krenuo vraćati kući, zatekla ga je policija. Kažu da je mladić u kući ubijen iz vojničke puške, a kad vrtim film, večer prije, u nedjelju oko 21 sat, čula sam pucanj - ispričala je za Jutarnji Marija V., susjeda kojoj je oko 11 sati pokucao na vrata i zamolio je da zove policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:13