SREĆA U NESREĆI

FOTO Preživio nalet vlaka: Auto potpuno smrskan, a vozač slomio ključnu kost

Nesreća se dogodila kada je B. Kresonja autom počeo prelazio prugu unatoč signalizaciji

KOPRIVNICA - Branko Kresonja (54) iz Koprivnice danas oko 17.15 sati preživio je nalet putničkog vlaka i iz smrskanog automobila izvukao se „samo“ s prijelomom ključne kosti.

Nesreća se dogodila kada je Kresonja svojom kia shumom počeo prelaziti prugu preko cestovnog željezničkog prijelaza na raskrižju Ivanjske, Pavelinske i Ulice Ivana Česmičkog unatoč uključenoj svjetlosnoj i zvučnoj signalizaciji. U tom je trenutku na lijevu stranu njegovog automobila naletjela lokomotiva i odbacila ga desetak metara od pružnog prijelaza.

Na mjesto događaja odmah su stigli koprivnički vatrogasci i liječnici Hitne pomoći koji su teško ozlijeđenog vozača izvukli iz automobila i prevezli ga u koprivničku Opću bolnicu, gdje mu je nakon pregleda utvrđen prijelom ključne kosti.

Kako od šoka unesrećenog vozača policajci nisu alkotestirali, u bolnici su mu izuzeti uzorci krvi i urina koji će biti poslani na vještačenje.

Na lokomotivi nisu zabilježena veća oštećenja tako da međunarodni željeznički promet nakon obavljenog službenog policijskog očevida nije kasnio.

Ovaj pružni prijelaz osiguran samo Andrijinim križem i svjetlosnom i zvučnom signalizacijom uz raskrižje gorući je problem koprivničkog prometa. Iako prometne nesreće u kojima sudjeluju vlakovi na ovom mjestu nisu česte, na obližnjem su raskrižju učestale. U policiji se nekoliko puta predlagalo da se taj prijelaz zatvori, no sluha za taj radikalni potez nije bilo jer je preko pruge se nalazi jedini pristup kamionima Podravkinom silosu, hladnjači i skladištima. ( Karlo Eisenbeisser/Podravski list )

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:54