HOROR U NOVOM ZAGREBU

VIDEO, FOTO: PRVI DOZNAJEMO IDENTITETE ŠESTEROSTRUKOG UBOJICE I ŽRTAVA Masakr je počinio taksist Igor Nađ (36) iz Vukovara

 
Mjesto očevida na području Brezovice
 Željko Puhovski / CROPIX

Na području Brezovice obavljen je policijski očevid na mjestu gdje je počinitelj šesterostrukog ubojstva izvršio samoubojstvo. Doznajemo da se radi o Igoru Nađu, vozaču taksija, čiji je automobil pronađen pokraj naizgled napuštene zgrade s grafitima na području Brezovice.

Policija je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdila da je rođen u Vukovaru i da ima 36 godina.

Ubio je tri žene, dva muškarca i jedno 10-godišnje dijete u četvrtak navečer u Ulici Radoslava Cimermana u jednom on najstrašnijih zločina od hrvatske neovisnosti.

Igor Nađ ustrijelio je Maju Tojagić, s kojom je imao dijete, ali i njenog 10-godišnjeg sina iz ranije veze, roditelje, sestru i sestrinog partnera.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je riječ o ocu Dragomiru Tojagiću, majci Filjki Tojagić, sestri Josipi Tojagić, Davoru Paušaku s kojim je Josipa bila u vezi te Majinom 10-godišnjem sinu iz bivše veze.

Ubojica je na životu ostavio jedino dijete koje je imao s Majom Toljagić i upravo je to, kako se doznaje, policiju dovelo do počinitelja.

Dvomjesečna beba koja je pronađena neozlijeđena na poprištu zločina, dijete je ubojice koji je počinio samoubojstvo, doznaje Jutarnji. Ona je u KBC-u Zagreb pregledana, a potom prebačena u Dom za djecu u Nazorovoj.

FOTOGRAFIJE: Kuća u kojoj se dogodilo krvoproliće

Damjan Raknić
Kuća u kojoj je počinjeno krvoproliće

Policijski očevid na mjestu šesterostrukog ubojstva završio je u 9 sati i 30 minuta. S mjesta masakra posljednji su otišli vatrogasci koji su temeljito oprali tragove ispred trošne kućice i ulazni hodnik ispred ulaza u stan.

Damjan Raknić
Kuća u kojoj je počinjeno krvoproliće

No, kroz prozor kuhinje i dalje se vide tragovi sinoćnjeg zločina. Tragovi krvi i dalje su na podu. Pored ulaza na mjestu zlocčna još je jedan stambeni ulaz.

Susjeda nerado priča s novinarima. Kaže da ništa nije vidjela što se sinoć događalo.

FOTOGALERIJA: Očevid u Cimermanovoj ulici, mjestu gdje je počinjeno šesterostruko ubojstvo

Kako prenosi Dnevnik.hr, medijima se jutros kratko obratila Marija Šaranja, zamjenica mjesnog odbora Kajzerica i poručila kako je riječ o cijenjenoj i mirnoj obitelji.

- To je jedna mirna i dobra obitelj, nikada nije bilo problema s njima. U nekoliko navrata tražili su u mjesnom odboru mogu li im se ikako poboljšati uvjeti života. Ovo je tragedija, atmosfera u kvartu je strašna, kazala je Šaranja.

Igor Nađ se nakon masakra dao u bijeg, a policija je nakon višesatne potrage u petak nešto poslije 4 sata ujutro potvrdila da je lociran na području Brezovice gdje je prilikom uhićenja počinio samoubojstvo.

Očevid na mjestu samoubojstva završen je oko 11 sati nakon čega je policija odvezla i ubojičin automobil.

Krešimir Žabec / Jutarnji list

FOTOGALERIJA: Očevid na mjestu samoubojstva ubojice u Brezovici

Zagreb, 020819.
Trg Stjepana Radica 1, Gradska uprava.
Konferencija za medije Gradske uprave Grada Zagreba na temu - Digitalizacija financijskog poslovanja Grada Zagreba.
Na fotografiji: Milan Bandic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Milan Bandić: 'Ovo je pojedinačni incident, grad je siguran'

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u petak je ujutro rekao da incidenti poput onog koji se dogodio u četvrti Kajzerica bacaju sjenu i mrlju na sigurnost Zagreba, ali da je grad unatoč tome siguran.

"Ovo je pojedinačni incident, obiteljski slučaj. Što se događa pod okriljem noći gradonačelnik ne može znati", rekao je Bandić. "U Gradu Zagrebu nema obrisa organiziranog nereda i terorističkih indicija. Sigurnost se u Zagrebu piše velikim slovima. Zagreb je jedina metropola gdje u četiri sata ujutro možete otići pješke. Ali da, ovo što se dogodilo baca sjenu i mrlju na sigurnost i otvorenost Zagreba." (Damjan Raknić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 16:38