ZAVRŠEN OČEVID

FOTO: RADOJE R. ŠEST SATI PROVEO S EKIPOM ZA OČEVID Kriminalisti u Sopotu skupljali dokaze o tragičnoj smrt 16-godišnje djevojke

Damir Krajač / Hanza Media

Očevid u Sopotu, privedeni Radoje R. desno

 

Punih šest sati Radoje R. (30) proveo je s ekipom za očevid u podstanarskom stanu u prizemlju zgrade Šenove ulice u novozagrebačkom Sopotu.

Toliko je, naime, trebalo kriminalistima da prikupe sve dokaze koji će im pomoći u podizanju kaznene prijave protiv 30-godišnjeg BiH državljanina, inače stranca s boravkom u RH. Radoje R. je nakon svega odveden u pritvor.

On je posljednji živu vidio 16-godišnju djevojčicu čije je tijelo, sumnja se, u noći s petka na subotu zamotao u tepih te ga odvukao 500-tinjak metara dalje u susjednu Zemljakovu gdje ju je odbacio u podrum i otišao.

Što je sve pronađeno u stanu tijekom pretresa tek se treba utvrditi, a još uvijek nije poznat točan uzrok smrti srednjoškolke za kojom je policija tragala od 26. siječnja kada je prijavljen njezin nestanak. U slučaju da obdukcija na tijelu pokaže prisutnost opijata, 30-godišnjak će osim za nepružanje pomoći kazneno odgovarati i jer je maloljetnoj osobi omogućio uživanje droge kao i prostor.

Fotogalerija: Radoje R. odveden u pritvor nakon očevida

Podsjetimo, kriminalistima je u jednom trenutku nakon uhićenja u gluho doba noći u subotu promrmljao da je s djevojkom bio kobne večeri te da je zaspao, a kad se probudio, ona je već bila mrtva i hladna pa se uplašio ...

Da, bila je sa mnom u stanu. Ja sam zaspao, a kad sam se probudio, ona je bila već hladna. Prepao sam se. Nisam znao što ću – dio je, kako neslužbeno doznajemo, neformalnog priznanja istražiteljima Radoja R. (30) inače državljanina BiH koji u Hrvatskoj ima status stranca s prijavljenim boravkom.

 

Nakon što su desetak sati od pronalaska tijela u petak kriminalisti raspolagali identitetom žrtve koja kod sebe tog kobnog jutra nije imala dokumente, pokucali su na vrata stana u kojem je Radoje R. živio i u koji je maloljetnica svraćala.

Međutim, kucanje je bilo uzaludno jer policajcima 30-godišnjak nije otvarao vrata. A kako su strpljivost i upornost ključni u policijskom poslu, kriminalisti su se pritajili u neposrednoj blizini zgrade iz koje je, misleći da je zrak čist i da su policajci odustali, oko dva poslije ponoći u subotu Radoje R. izašao i pokušao pobjeći.

Kako doznajemo, maloljetna djevojka dolazi iz disfunkcionalne obitelji te je unazad više godina bila smještana po raznim domovima od dugavskog pa do onog u Bedekovčini. Bježanje od kuće kao i iz domova nije joj bilo strano, te je u zadnje vrijeme “utočište” često pronalazila u podstanarskom stanu u Šenovoj, a prijateljstvo s Radojem rodilo se u virtualnom svijetu.

Izdvajamo