ČEST GOST CRNE KRONIKE

FOTO: SAMOZVANOM KIROPRAKTIČARU ANTI PAVLOVIĆU ODREĐEN PRITVOR: Optužen je da je sumještanina držao kao roba SUSJEDI ODAHNULI 'Sad opet imamo mir'

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu i odredio pritvor Anti Pavloviću (62) zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Pethodno je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ropstva.

Prema tvrdnji tužiteljstva, osumnjičenik je u točno neutvrđenom vremenu od 7. listopada 2019. do 30. listopada 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu 60-godišnjaka, a sve u cilju da uspostavi dominaciju i poslušnost kod 60-godišnjaka koji je narušenog zdravlja i živi sam u teškim socijalnim uvjetima.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenikovo postupanje kulminiralo 30. listopada 2019. kada je fizički napao oštećenika odnosno udario ga zatvorenom šakom u predjelu trbuha, uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a potom ga drškom metle udarao po tijelu i nanio mu teške tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik cjelokupnim svojim ponašanjem kod oštećenika izazvao osjećaj ovisnosti, bespomoćnosti i straha za vlastiti život te da je putem drugih osoba oštećeniku prenosio poruke zastrašivanja i prijetnje smrću, priopćeno je.

Velika Gorica, 011119. 
Zupanijski sud.
Odvodjenje Ante Pavlovica sa Zupanijskog suda.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

Inače, samozvani kiropraktičar Ante Pavlović danas je cijeli dan “kampirao” na velikogoričkom Županijskom sudu nakon što ga je policija prijavila za napade na 60-godišnjeg muškarca i njegovo držanje u ropstvu.

Prvo su ga ujutro ispitivali tužitelji, a popodne je odveden i sucu istrage radi određivanja istražnog zatvora. S obzirom na to da je osuđivan te već više puta privođen u Remetinec, novi boravak samozvanom iscjelitelju vjerojatno neće teško pasti. U zgradu suda Pavlović je u petak ujutro ušao oslanjajući se na jednu štaku.

U Donjem Dragonošcu njegovi su susjedi odahnuli. Nekoliko njih s kojima smo razgovarali kažu kako sada, kao i kad je bio 22 mjeseca u zatvoru zbog premlaćivanja dječaka, imaju mir.

- Nužno je da odmah dođu veterinarske službe jer on ima kuju, nekoliko štenaca, konja koji je u izmetu - kaže jedna od susjeda koja mu je svojevremeno kupovala hranu za pse.

Velika Gorica, 011119. 
Zupanijski sud.
Odvodjenje Ante Pavlovica sa Zupanijskog suda.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

- On je problem nedjelovanja institucija. Ja sam barem 20 puta zvala policiju jer mi je zatvarao prolaz i čak je postavio rampu. Ali, ništa se nije poduzimalo. Zvala sam i veterinarsku inspekciju, ali kažu da je on opasan i da bez policije ne mogu ništa - dodaje druga susjeda.

- Otkad je od mog muža dobio letvom po leđima, mi s njim nemamo problema - kaže nam jedna od Pavlovićevih susjeda.

Pavlović, dugi znanac policije i pravosuđa, nalijepio je po Dragonošcu plakate “Ante Pavlović Predsjednik Republike” i najavljuje da će uvesti red.

I dok on najavljuje uvođenje reda, njegovo imanje u totalnom je neredu.

A apsurd svega je da ga viđaju i kako vozi motocikl na koji je umjesto tablice zalijepio svoj predizborni logo.

Velika Gorica, 011119. 
Zupanijski sud.
Odvodjenje Ante Pavlovica sa Zupanijskog suda.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 00:38