SMRT NA D1

FOTO Stravična nesreća kod Udbine: U sudaru Volva i tegljača poginuo muškarac, žena i petogodišnje dijete (5) ozlijeđeni

 Luka Gerlanc / CROPIX

UDBINA - Na Ličkoj magistrali u mjestu Jošani u općini Udbina jutros oko 5.25 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 36-godišnjak s područja Petrinje, a njegova 29-godišnja supruga i njihovo petogodišnje dijete s teškim ozljedama hitno su prevezeni u Opću bolnicu Gospić. Stanje ima je stabilno i nisu životno ugroženi.

- Upravljajući osobnim automobilom marke "Volvo" sisačkih registracijskih oznaka iz smjera Korenice u smjeru Udbine muškarac je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i sa prednjim lijevim djelom vozila udario u prednji lijevi dio teretnog automobila marke "Scania" zagrebačkih registracijskih oznaka za koje je bilo priključeno priključno vozilo marke "Krone", kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak s područja Popovače - priopćili su iz PU ličko-senjske .

Nakon frontalnog sudara Volvo je sletio u žbunje, a na cesti nije ostao ni tegljač koji sletio desno na travnatu površinu. Na cesti je ostalo razasuto mnogo predmeta koji su svjedočili teškoj tragediji satima nakon što se ona dogodila.

Do dolaska kola HMP-a, prvu pomoć majci i djetetu iz smrskanog Volva pružili su vozači kamiona koji su u to vrijeme naišli. Navodno je ova obitelj s još dvije putovala na more, te su tako vozili u malom konvoju od tri vozila.

Izvlačenje vozila započelo je tek oko 9 sati, nakon što je obavljen očevid na mjestu događaja, a svo vrijeme za sav promet bila je zatvorena ta dionica Državne ceste 1, te se prometovalo obilaznim pravcima. Ipak, iz oba pravca na Ličkoj magistrali stvorile su se kilometarske kolone. Oko deset sati prometnica je opet otvorena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:27