DRAMA NA SAMOBORSKOJ

FOTO: 'TAJ EKSPLOZIV UBIO BI SVE U KRUGU 300 METARA!' Poduzetnik i bivši hrvatski boksački prvak uvjeren je da zna tko mu je podmetnuo napravu u auto

 
 CROPIX, Jutarnji list

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem ili više njih koji su u BMW u vlasništvu tvrtke 'Ivić cars' podmetnuli 2,5 kilograma vojnog eksploziva.

Prava drama, kako smo još sinoć izvijestili, odvijala se u ograđenom prostoru tvrtke na Samoborskoj cesti nakon što je vlasnik tvrtke Ivica Ivić, (36), inače višestruki hrvatski prvak u kickboksu otkrio u prtljažniku paklenu napravu. O pronalasku je odmah alarmirao policiju koja je ogradila cijeli prostor, blokirala promet i čiji su djelatnici Protueksplozijskog odjela dinamit izuzeli.

- Ne prestajem se tresti od šoka. Pa ta količina dinamita, koja se na crnom tržištu može nabaviti za 10.000 eura, u krugu od 300 metara da je eksplodirala, mogla je ubiti desetke ljudi. To je očiti pokušaj atentata koji graniči s terorizmom. To je nastavak odmazde nakon što je u Španskom ispred kluba Element prije dvije godine Mirko Marić upucao mog brata Stipana. Nakon bratove smrti ostavljen mi je metak na autu, pa su mi slane prijeteće poruke o likvidaciji, i onda sad ovo. Policija mi nije pružila nikakvu zaštitu, a od smrti brata mi govore neka se samo opustim - kaže za Jutarnji list Ivica Ivić uvjeren da iza postavljenog dinamita stoje isti nalogodavci koji su naručili ubojstvo njegova brata i koji i dan danas hodaju slobodno.

Na upit odakle dinamit u autu jer nisu vidljivi tragovi provale, Ivić kaže da ga je prije par mjeseci uvezao u Hrvatsku jer se bavi preprodajom rabljenih vozila, i da je unazad mjesec i pol dana BMW bio kod menahičara.

- Pokupio sam ga dan ranije, sad u subotu. I krenuo sam ga čistiti jer u uvezenim autima se svega nađe. I onda pogledam u prtljažnik i vidim pet 'kobasica' koje su vakumirane. Izvadio sam ih van, stavio na vanjski stol, dovršio čiščenje auta i vratio se pogledati što je u paketu sa nekim ćiriličnim slovima. Materijal je inače bio mekan i probio sam ga prstom. Preko interneta sam išao dešifrirati slova sa ćirilice, kad sam preveo što je PEP, oblio me znoj i okrenuo 192 – prisjetio se Ivić koji strahuje za sebe i svoju obitelj.

Mirko Marić, pak, koji je u klasičnoj sačekuši sasuo u Stipana Ivića pet metaka i potom pobjegao, da bi se s vremenskim odmakom predao, na Županijskom sudu u Zagrebu pravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:26