DRAMA U METROPOLI

FOTO: TRAGEDIJA NA ZAGREBAČKOJ VOLOVČICI Požar progutao stan u zgradi, jedna osoba izgubila život: 'Dim je divljački sukljao kroz balkon...'

 
 Alen Međić / CROPIX

Prava drama odvijala se u ponedjeljak nešto poslije 20 sati u zagrebačkom naselju Volovčica gdje je, pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, izbio požar u kojem je, kako doznajemo, jedna osoba izgubila život.

Naime, u trosobnom stanu na drugom katu stambene zgrade u Zapoljskoj ulici došlo je do vatrene stihije s kojom su se vrlo brzo uhvatili u koštac zagrebački vatrogasci. Prema prvim informacijama, opožarene su dvije sobe i balkon, a vatra je, kako doznajemo s mjesta događaja, stavljena pod kontrolu.

FOTOGALERIJA: Požar na Volovčici

- Nismo se ni snašli kad je netko povikao: "Gori nečiji stan!", a vatrogasci su već stizali u ulicu. Izbrojali smo četiri vatrogasna kola iz kojih je istrčala hrpa vatrogasaca. Znate, naše zgrade su stare, iz '60-ih godina prošlog stoljeća i ne treba puno da plane nešto zbog dotrajalosti, ali i zbog ljudske nepažnje.

Dim je počeo divljački sukljati uvis kroz balkon pa smo strahovali da i susjed s trećeg kata ne nastrada ako se pojavi na balkonu da vidi što se zbiva. Obično je u tom dijelu kuhinja, no ne znam je li i u stanu koji je izgorio isto takav raspored - kaže za Jutarnji list jedna stanarka Zapoljske.

Okolnosti stradavanja će se utvrditi policijskim očevidom koji tek treba započeti. Nije poznato je li u vrijeme tragedije u stanu bilo još ukućana koji su se pravodobnom reakcijom uspjeli spasiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:29