ŠVERCER

FOTO: TURČIN PAO NA BAJAKOVU S POPULARNIM TABLETAMA ZA 'MUŠKE PROBLEME' Robu vrijednu čak 3,4 milijuna kuna carinici su otkrili zbog malog detalja

 
 Carinska uprava

Pod krinkom da prevozi auto dijelove, željezne i gumene proizvode i slično, turski državljanin je u kamionu turskih oznaka u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti veću količinu lijekova vrijednih preko 3,4 milijuna kuna! I to onih za liječenje erektilne disfunkcije.

Kako doznajemo, 49-godišnji državljanin Turske pojavio se na graničnom prijelazu Bajakovo tijekom jučerašnjeg dana. Prijavio je robu provoznim carinskim deklaracijama za auto dijelove, mješavinu povrća, pribor za cijevi te proizvode od željeza, gume i sintetičkih vlakana.

Carinska uprava

No temeljem lokalne analize rizika, teretno vozilo turskih oznaka je sasvim opravdano izdvojeno za detaljniji carinski pregled kojim je utvrđeno oštećenje carinskog užeta. Ono je, naime, bilo presječeno na prednjem dijelu poluprikolice i ponovno spojeno vezanjem u čvor. Bilo je to dovoljno da carinici posumnjaju u vjerodostojnost prijavljenog unosa robe.

Carinska uprava

U tovarnom prostoru otkrili su neprijavljene kartonske kutije i u njima 8000 kutija Kamagra Oral Jelly od 100 mg odnosno 56 tisuća komada gela za liječenje erektilne disfunkcije čija je vrijednost 2,6 milijuna kuna. Također su pronašli 993 kutije s po četiri tablete Super Kamagra Energy od 160mg odnosno 3972 komada tableta vrijednih 347 550 kuna te 5000 blister pakiranja od po šest tableta Vegaxes Sildenafil čija vrijednost iznosi 450.000 kuna.

Carinska uprava

Nakon prebrojanih tableta bez popratne uvozne dokumentacije, protiv turskog državljanina je zbog izbjegavanja mjera carinskog nadzora podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Carinska uprava

Roba mu je oduzeta, a troškove uništenja tableta, po okončanju postupka, platit će 10.875 kuna.

Carinska uprava

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:39