PRETJECAO U ZAVOJU

FOTO U suludoj jurnjavi skrivio nesreću s četvero ozlijeđenih, pa pobjegao iz bolnice

Mario Perak (39) nailaskom na dugi i nepregledni zavoj dao se u suludo i ubilačko pretjecanje kolone vozila
 Željko Huljev/Cropix

ŠIBENIK - Četiri su osobe ozlijeđene od kojih jedna teško u prometnoj nesreći koja se u utorak nešto prije pola noći dogodila na dijelu Jadranske ceste između Šibenika i Vodica.

Do nesreće s nesvakidašnjim posljedicama došlo je u trenutku kada se Mario Perak, 39-godišnji Šibenčanin, vozač automobila Mercedes Vario Furgon, nailaskom na dugi i nepregledni zavoj dao u suludo i ubilačko pretjecanje kolone vozila, dok je iz suprotnog pravca na svojoj strani kolnika nailazio Ford Focus u kojem su bila dvojica pripadnika interventne postrojbe MUP-a.

Srećom, izbjegnut je izravni sudar, ali oba vozila udarila su u zaštitnu ogradu.

Nakon što je na svojoj strani kolnika iznenada uočio jureći Mercedes, vozač Focusa instinktivno je reagirao od prijetećeg direktnog sudara. Skrenuo je vozilo u desno češući se od metalni branik iz kojega su prema izjavama očevidaca sijevale iskre, dok se Mercedes nakon mimoilaženja u doslovno nekoliko centimetara, potom u punoj brzini nasadio na metalni branik po kojemu je nastavio vožnju u dužini od preko 20 metara.

Mahniti vozač Mercedesa zadobio je lakše tjelesne ozljede, kao i dvojica policajaca, dok je Andrej Bulat 40-godišnjak, također iz Šibenika i suvozač u furgonu, ostao zarobljen u hrpi lima, dijelova motora i metalnog branika koji je prošišao kroz vozilo.

Svi ozlijeđeni prevezeni su u Opću bolnicu Šibenik gdje je nakon dolaska vozila Hitne pomoći, vozač Mercedesa, odbio hospitalizaciju, iako je šepao, i iznenada pobjegao.

Pokrenuta je intenzivna potraga za njim. Zdravstveno stanje njegovog suvozača liječnici su ocijenili jako ozbiljnim s teškim fakturama donjih ekstremiteta. Pritom jednoj nozi prijeti amputacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:53